PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

PARC AGRARI

21
Juliol
2014

El Campus d’Estiu 2014 Jaume Bros, de la Fundació Miquel Agustí, arriba a la seva cinquena edició

El campus es porta a terme aquesta setmana

Per cinquè any consecutiu, la finca municipal de Can Gambús del Parc Agrari de Sabadell acull el campus d’estiu organitzat per la Fundació Miquel Agustí, que acosta les ciències de la natura als estudiants de diferents instituts de la ciutat.

En total hi participaran un total de 15 alumnes de l’Institut Pau Vila, l’Institut Les Termes, l’Institut Joan Oliver i el Col·legi Sagrada Família.

Experiència agrària

Durant una setmana de les vacances, els alumnes s’acosten a l’activitat agrària, a la pagesia i a les varietats agrícoles tradicionals del Parc Agrari de Sabadell. D'aquesta manera, els joves coneixen el que es produeix i com es treballa al Parc Agrari, alhora que surten de les aules i veuen l’aplicació real dels coneixements.

De fet, el campus té per objectiu que els alumnes descobreixin la producció alimentària oferint el coneixement de la ciència agrònoma i de la indústria agroalimentària com a oferta de treball poc coneguda a l’entorn metropolità. D'aquesta manera, es posa a l’abast dels nois i noies informació per decidir el seu futur i obrir mires a l’hora de decidir la seva orientació professional; aquesta és una de les gran tasques que du a terme la Fundació Miquel Agustí, ha comentat el regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Lluís Monge, durant la visita que s’ha realitzat aquest matí.

En la mateixa línia, el professor de l’Escola Superior d’Agricultura de la Universitat Politècnica de Catalunya, Toni Almirall, ha assenyalat que

els bons resultats obtinguts els quatre darrers anys han portat la Fundació a repetir l’experiència durant 5 dies, en horari de 9 del matí a 2 del migdia. Durant aquest temps els nois i noies coneixen in situ la producció agrària. A més, faran 3 sessions a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (UPC) per analitzar diferents productes.

Una fundació pionera

La Fundació Miquel Agustí (fruit d’un conveni entre la UPC i l’Ajuntament de Sabadell) per a la conservació, millora i promoció de varietats agrícoles tradicionals catalanes és una entitat creada per la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Ajuntament de Sabadell, amb la finalitat d’utilitzar el potencial gastronòmic i nutricional de varietats tradicionals catalanes com a font de valor afegit que dinamitzi les explotacions agrícoles, especialment en els espais periurbans.

La recuperació de varietats tradicionals i el foment d’un nou model d’explotacions agràries basat en la producció primària, la transformació i distribució del producte final en la mateixa empresa són els principals instruments que la Fundació vol utilitzar per consolidar la activitat agrària i contribuir a la preservació del territori.

Més informació

Categories Parc Agrari, Transició Ecològica Tags Campus d’Estiu 2014 Jaume Bros, Fundació Miquel Agustí, Parc Agrari, sostenibilitat