PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

PARC AGRARI

28
Gener
2020

L’Ajuntament xifra en prop de 250.000 euros el cost dels desperfectes provocats pel temporal Glòria a Sabadell

L’import d’aquesta primera valoració aproximada, enviada a la Delegació del Govern de l’Estat, es podria incrementar encara més els propers dies a mesura que es vagi fent una revisió exhaustiva dels diferents espais de la ciutat

L’Ajuntament xifra en prop de 250.000 euros el cost dels desperfectes provocats pel temporal Glòria a Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell ha enviat a la Delegació del Govern de l’Estat una primera valoració dels desperfectes provocats a Sabadell pel temporal Gloria. Segons aquestes primeres dades, el cost dels efectes deixats pel vent i la pluja a la ciutat pujarien als 246.568,61 €. Es tracta, però, d’una aproximació que es podria incrementar els propers dies a mesura que es vagi avançant en la revisió exhaustiva dels diferents espais de la ciutat. Amb el recull d’incidències, la voluntat de l’Ajuntament és acollir-se als ajuts d’administracions superiors per contribuir a costejar les actuacions que siguin necessàries.   

L’informe de valoració es divideix en sis àmbits: en primer lloc la secció de parcs i jardins, on figuren incidències relacionades amb la caiguda d’arbres o branques o l’esllavissada de terres a Raval d’Amàlia. En aquest cas, els desperfectes sumen més de 141.000 euros. Per cost, aquesta seria la secció amb una valoració de danys més elevada. La segona seria la relativa a aspectes relacionats amb l’afectació als contenidors i altres aspectes de neteja viària, com també al desplegament de diferents dispositius per netejar embornals, retirar terres o els elements arrossegats pel vent i la pluja.

En aquest sentit, a banda de les hores de treball, una primera estimació apunta que es van haver de recol·locar 400 contenidors i que el temps va provocar el trencament d’unes 300 tapes d’aquests elements. En total, la relació d’incidències relacionades amb la neteja, la recollida i tractament de residus suposaria uns 60.000 euros.

La valoració enviada a la Delegació de Govern inclou així mateix la secció d’infraestructura urbana, amb efectes en l’enllumenat i els fanals i la secció de vialitat, amb afectacions a paviments i calçades.

També hi ha un apartat d’equipaments on figuren, entre altres, les afectacions a la coberta del gimnàs de l’Escola Joanot Alisanda i a un dels accessos de la Biblioteca del Sud.

Per últim, s’ha recollit l’afectació al servei de Mobilitat, Trànsit i Transport, amb una relació d’incidències relatives a semàfors o senyals de trànsit.

Categories Ajuntament, Espai públic , Govern, Parc Agrari, Ripoll, Transició Ecològica, Urbanisme i Habitatge Tags Temporal Gloria