PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

PARC AGRARI

25
Octubre
2017

La finca agrària de Can Gambús es convertirà en un centre de referència de producció agroecològica del Vallès

L’Ajuntament engega el procés per obtenir-hi productes de proximitat que es puguin vendre amb una nova marca com a “Producte del rodal”

El Pla de gestió agroforestal de Can Gambús que previsiblement aprovarà el Ple municipal ordinari del mes d’octubre preveu que aquesta finca del rodal es converteixi en un centre de referència de producció agroecològica del Vallès. Per aconseguir-ho, l’Ajuntament comença un procés que proposa ampliar les activitats de Can Gambús amb la incorporació d’agricultors, potenciar el producte local de proximitat i facilitar la creació de la marca de qualitat “Producte del rodal“.

La finca municipal agrària de Can Gambús es troba dins el Parc Agrari de Sabadell i té una superfície total útil de 24,77 hectàrees distribuïdes en tres parcel·les diferents. L’Ajuntament té previst destinar-hi més de 425 mil euros en els propers anys i que hi treballin tres persones.

El tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat, Joan Berlanga, ha afirmat que “volem potenciar aquest espai agrícola del rodal perquè subministri productes de proximitat als habitants de Sabadell”. El regidor ha afegit que “volem avançar en la línia de l’economia circular. Hem de canviar el xip, perquè l’actual model de producció i consum d’aliments és insostenible; no és lògic, per exemple, consumir pa fet amb farina d’Ucraïna quan al Vallès cultivem blat”.

Pel que fa a la gestió agroforestal, es proposa mantenir i incorporar noves plantacions de vinya, olivera i productes hortícoles. També es mantindran els cultius tradicionals presents al Parc Agrari, amb la proposta de fer la conversió cap a la producció ecològica i ambientalment responsable.

Un altre dels objectius és desenvolupar el potencial educatiu i d’usos per difondre els valors ecològics, ambientals, productius i de recerca. Això inclourà la formació de pagesos que puguin viure d’aquesta activitat.

Finalment, es proposa dotar el Parc Agrari d’infraestructures i serveis agraris eficients i convertir la finca de Can Gambús en un exemple de producció ecològica per a la resta del rodal. Entre els projectes inclosos en aquest pla, hi ha la creació d’un centre d’acollida i experimentació i el manteniment d’elements patrimonials històrics, com una sínia i una cabana de vinya.

 

Categories Comerç, Economia i treball, Parc Agrari, Transició Ecològica Tags agroecològic, economia, el rodal