CA EN ES
 
           

PARC AGRARI

30
Agost
2021

La Verema 2021 al Parc Agrari preveu recollir prop de 6 tones de raïm

L’estimació suposa retornar a les bones xifres registrades al 2019

La Verema 2021 al Parc Agrari preveu recollir prop de 6 tones de raïm

La verema d’enguany a la  finca de Can Gambús del Parc Agrari preveu recollir entre 5.000 i 6.000 quilos de les varietats de Chardonnay, Xarel·lo, Merlot i Garnatxa. Aquestes xifres suposen retornar a la producció del 2019, que creixia un 25 per cent respecte l'any anterior, després que el 2020 es perdés més d'un 40 per cent de la collita arran de l'excés de pluja i del míldiu (fong que afecta a les fulles i als raïms dels ceps).

A més, es preveu que es podran produir uns vins de qualitat similar als d’anys anteriors. De les vinyes del Parc Agrari en surt el vi Arraona, topònim que s’atribueix a l’antiga vil·la romana que hi hagué emplaçada a l’actual paratge del Santuari de la Salut de Sabadell. L’Arraona blanc és elaborat amb xarel·lo i chardonnay i el negre, amb les varietats merlot, garnatxa i monestrell.

Avui dilluns 30 d’agost es preveu la collita de la varietat garnatxa. L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la regidora de Transició Energètica, Mar Molina, han visitat la finca del parc, per comprovar el bon ritme dels treballs que du a terme la Cooperativa l’Olivera. L’alcaldessa ha explicat que

“la voluntat municipal és, des de fa anys, recuperar l’entorn agrari que tenim al voltant de la ciutat. I no només des del punt de vista d’accessibilitat o proveir la zona de recursos, sinó garantint que es pugui explotar el terreny i tenint gent que hi treballi, mantenint la terra”.

Agricultura ecològica i tasca social

L’Olivera és una cooperativa de treball i d’integració social que cultiva vinyes i oliveres i elabora un ampli ventall de vins i olis. A Sabadell, duu a terme les feines al camp i l’elaboració del vi i va néixer amb l’objectiu de potenciar la producció sota els criteris de l’agricultura ecològica i assolir vins de qualitat. Suposa, a més, un pas endavant en l’obtenció d’un vi de proximitat i qualitat al rodal de la ciutat.

A data d’avui, l’Olivera té concedida una llicència d’ús temporal de la finca de Can Gambús mentre no s’inicia el procediment de concurs públic corresponent. Aquesta llicència es fonamenta en el manteniment de la producció dels ceps municipals de forma que es continuï produint un vi de qualitat que, d’altra forma, es perdria.

Categories Parc Agrari Tags L'Olivera, Parc Agrari, Verema