PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

PARC AGRARI

06
Febrer
2023

Plantada d’oliveres locals i activitats familiars a la 13a Festa del Parc Agrari de Sabadell, aquest diumenge

Plantada d’oliveres locals i activitats familiars a la 13a Festa del Parc Agrari de Sabadell, aquest diumenge

Sabadell celebrarà aquest diumenge, 12 de febrer, la 13a Festa del Parc Agrari. La jornada serà de 10.30 a 13 h al mateix parc. Entre les activitats, es durà a terme un esmorzar amb coca i xocolatada ecològica, una plantada d’oliveres de la varietat local “Vera del Vallès”, una visita a les vinyes de Can Gambús i un tast del vi Arraona. A més, hi haurà animació amb gegants, un concurs de dibuix infantil i una demostració de cuines solars.

La inscripció és gratuïta i oberta a tothom i tindrà lloc el mateix dia al punt de recepció. Es recomana portar guants, roba i calçat adequat.

La festa és organitzada per l’Ajuntament, la Unió Excursionista de Sabadell (UES) i l’esplai La Ganyota.

El Parc Agrari de Sabadell

La ciutat compta des del 2005 amb un Parc Agrari, que té com a finalitat garantir el manteniment de l’agricultura, de manera que sigui productiva i viable econòmicament. A més, també fa possible la preservació d’un paisatge de gran qualitat, amb camps i boscos que tenen importants funcions socials, patrimonials i culturals.

Entre les diverses activitats que actualment ja es duen a terme al Parc Agrari, hi ha el foment de productes autòctons, com la ceba de Sabadell, la mongeta del ganxet o el vi Arraona; l'assessorament als professionals del sector; les activitats pedagògiques i la divulgació de les activitats agrícoles.

Aquest any l’aposta de l’Ajuntament és recuperar un conreu tradicional mediterrani com és el de l’olivera. Aquest conreu, present actualment a la finca de Can Gambús, és resistent a la sequera i s’adapta a les condicions cada cop més extremes del canvi climàtic. A la festa es preveu una plantada popular d’oliveres de la varietat local “Vera del Vallès”.

La festa de l’arbre

La jornada es fa coincidir amb la 15a Festa de l’Arbre de la Unió Excursionista de Sabadell (UES). Aquesta festa, que va començar arran de les reeixides plantades del centenari de l'excursionisme sabadellenc, vol ser una ocasió anual perquè els sabadellencs i sabadellenques celebrin el seu compromís amb la defensa de la natura i del rodal.

Consulta aquí tot el programa.

Categories Sabadell 2030, Parc Agrari, Projectes Estratègics, Transició Ecològica Tags 13a Festa del Parc Agrari, Medi ambient, Parc Agrari