CA EN ES
 
           

PARC AGRARI

24
Maig
2018

Sabadell acull, avui, una jornada sobre biodiversitat cultivada organitzada per l’Ajuntament i la Generalitat

És la tercera que té lloc des de l’abril per promoure el Parc Agrari i el rodal

Sabadell acull, avui, una jornada sobre biodiversitat cultivada organitzada per l’Ajuntament i la Generalitat

Avui, 24 de maig, ha tingut lloc, al Centre Cívic de la Concòrdia, la jornada Biodiversitat cultivada. El repte per no perdre i no dependre, organitzada per l’Ajuntament de Sabadell i la Generalitat de Catalunya. Diferents experts han parlat de la biodiversitat, de la conservació i ús dels recursos fitogenètics hortícoles a l’agricultura catalana, de l’aprofitament de la biodiversitat en la silvicultura i les plantacions forestals, com també del conreu i la gestió de la biodiversitat cultivada avui. El tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat Joan Berlanga ha fet la cloenda de la jornada.

La jornada forma part de la promoció que el Govern municipal fa del Parc Agrari de Sabadell i del rodal. En aquest sentit, el dissabte 12 de maig, i en el marc de la celebració del patró del Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de la demarcació de Barcelona, es va organitzar una visita guiada al Parc Agrari de Sabadell. Hi van assistir una cinquantena d’enginyers tècnics agrícoles i forestals col·legiats, que van mostrar interès en aquest projecte. Durant la visita, representants municipals van explicar les instal·lacions del parc que hi ha previstes, com també els treballs que es duen a terme a la finca municipal de Can Gambús i els projectes de promoció dels productes del rodal.

I el passat 27 d’abril va tenir lloc una jornada organitzada pel Departament d’Agricultura Ramaderia Pesca i Alimentació, en la qual es van presentar alguns resultats dels estudis realitzats amb els sòls del Parc Agrari. En aquella ocasió, els tècnics municipals van explicar part dels treballs que es duen a terme a les finques municipals del parc amb l’objectiu d’optimitzar la fertilització dels conreus i minimitzar el possible impacte ambiental.

Joan Berlanga ha afirmat que

des de Sabadell celebrem acollir jornades vinculades amb el món agrari i que ens ajuden a reforçar el nostre projecte del Parc Agrari. Tot plegat ens permet avançar cap a una major sobirania alimentària i una agricultura de proximitat més sostenible

Categories Biodiversitat, Parc Agrari, Transició Ecològica Tags Parc Agrari