PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

26
Juliol
2018

Aquest estiu, l’Ajuntament implantarà noves mesures per avançar en la millora de la mobilitat als entorns escolars

S’actuarà al carrer de la Indústria i voltants de l’Escola del Carme i de l’Escola Pia

Aquest estiu, l’Ajuntament implantarà noves mesures per avançar en la millora de la mobilitat als entorns escolars

En el marc de les mesures per millorar els entorns escolars de la ciutat, l’Ajuntament impulsarà a l’agost noves accions al carrer de la Indústria i als entorns de l’Escola del Carme i de l’Escola Pia. Les actuacions, que s’emmarquen dins la reflexió sobre la mobilitat a la zona centre, se sumen a les mesures que s’han pres des de finals de 2015 al voltant de més d’una vintena de centres educatius de la ciutat per tal de vetllar per la seguretat dels infants i joves, descongestionar el trànsit en alguns carrers, promoure una mobilitat sostenible i promoure l’adopció d’hàbits saludables entre la ciutadania.

Aquestes obres les han presentat avui Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor d’Educació i Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic.

Juli Fernàndez s’ha expressat en el sentit que

volem donar les gràcies a les escoles i a les AMPA, com també al col·lectiu Protegim-nos, per la feina que han fet d’ajudar-nos a trobar aquestes solucions. El nostre compromís és continuar treballant conjuntament”. I ha afegit que aquestes intervencions “són un exemple que hi ha espai per a tothom però de manera segura i ordenada, sempre posant com a prioritat la seguretat i una ciutat més amable per viure-hi.

A parer de Joan Berlanga,

millorar la seguretat als entorns escolars és un repte col·lectiu que hem d’abordar de manera conjunta famílies i Ajuntament. Amb les intervencions d’aquest estiu es produirà una millora a les zones afectades, però a la vegada és important que les famílies apostin també per models responsables a l’hora d’anar i tornar i de l’escola.

Xavier Guerrero ha afirmat que

amb aquestes actuacions mostrem que l’espai públic i la mobilitat han d’anar agafats de la mà: tots som vianants la major part del dia i hem de garantir que podem circular amb la màxima seguretat. I donem un espai ordenat als cotxes amb les zones de petó i adéu, que permetin deixar amb tranquil·litat els nens a l’escola tot evitant l’incivisme de pujar a la vorera amb el cotxe.

Accions al carrer de la Indústria i voltants

A partir de la primera setmana d’agost, el carrer de la Indústria tornarà a ser d’un sol sentit cap al carrer de l’Estació, cosa que disminuirà les congestions a la cruïlla d’Indústria amb Sant Llorenç, que canvia totalment de sentit i ara anirà cap amunt (en sentit nord). Per la seva banda, el carrer del Carme també canviarà de sentit i anirà cap amunt, com el carrer de Sant Llorenç.

A més, s’afegiran senyals de trànsit homologats de perill, que indicaran presència d’infant per zona escolar i límit velocitat a 20 al carrer de Sant Cristòfol i en el primer tram del carrer de la Indústria. Els canvis es completen amb millores en la seguretat de totes les cruïlles de l’àmbit, on es repintaran els passos de vianants amb colors blanc i vermell. I s’afegirà un nou pas de vianants a la cruïlla del carrer de Sant Cristòfol amb el carrer de la Indústria.

D’altra banda, a les cruïlles es crearan noves illetes amb forma d’orella amb pilons per protegir els vianants.

Més informació [+]

Zones de “Petó i adéu”

Les millores inclouen la creació de zones reservades d’aturada breu anomenades “Petó i adéu” (PA) perquè les famílies que porten els infants a l’escola en cotxe s’aturin un moment, s’acomiadin i se’n vagin. L’objectiu d’aquesta mesura és descongestionar l’entrada de les escoles, creant un entorn més segur i amable per a la canalla i per als que van a peu o en bicicleta. A més, s’allibera de soroll i fums l’accés.

A l’entorn de l’Escola Sagrada família se’n creen al primer tram del carrer de la Indústria (amb Sant Joan) i se’n reserven unes places al Vapor Turull tocant a l’entrada de l’escola al carrer de Sant Josep.

Pacificació de l’entorn de l’Escola del Carme

L’Ajuntament ha acordat amb direcció i l’AMPA de l’Escola del Carme l’ordenació de la mobilitat als carrers que hi donen accés, per tal de millorar-ne la seguretat i la fluïdesa. Aquesta actuació serà feta a mitjan agost. D’aquesta manera, s’hi creen:

  • Dues zones reservades mixtes Petó i adéu / zona blava al carrer de Capmany i al carrer de Josep Renom, de forma que la zona blava passarà a ser PA uns minuts cada dia a les hores l’entrada i sortida de les escoles. La senyalització així ho indicarà.
  • Dues zones reservades més, que en aquest cas combinen l’ús de PA amb el de càrrega i descàrrega (CiD) de mercaderies, ambdues als dos extrems d’aquest tram del carrer de Garcilaso.
  • Protecció de les voreres amb pilons de cautxú de colors variats per tal d’evitar l’incivisme d’una minoria de conductors pares i mares d’alumnes.
  • Finalment, les cruïlles que envolten l’escola i els passos de vianants també seran pintats amb color roig advertint els conductors de la precaució que han d’extremar a la zona.

Pacificació de l’entorn de l’Escola Pia

Igualment, l’Ajuntament ha acordat amb la direcció i l’AMPA de l’Escola Pia l’ordenació de la mobilitat als carrers que hi donen accés per tal de millorar-ne la seguretat i la fluïdesa. Aquesta actuació es farà a mitjan agost. Les actuacions són equivalents a les anteriors:

  • Sengles zones de PA/CiD al carrer de l’Estrella i al carrer de Corominas, amb 10 i 6 places, respectivament.
  • Les cruïlles que envolten l’escola i els passos de vianants també seran pintats amb color vermell per advertir els conductors de la precaució que han d’extremar a la zona. També s’instal·larà un coixí berlinès a la cruïlla del carrer de l’Escola Pia amb el carrer de Corominas.
  • Protecció de les voreres que envolten la plaça de Mossèn Geis amb pilons de cautxú de colors variats per tal d’evitar l’incivisme d’una minoria de conductors pares i mares d’alumnes.

Totes les famílies de tots els centres escolars rebran notificacions explicant les novetats i els suggeriments de com actuar.

També s’ha convidat les escoles a incorporar com a element pedagògic el fet de pintar els pilons protectors de les voreres.

Categories Mobilitat, Espai públic , Educació, Urbanisme i Habitatge Tags ajuntament, entorns escolars, espai públic, mobilitat, urbanisme