PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

25
Octubre
2018

Arriben 14 autobusos híbrids nous a Sabadell, més moderns i menys contaminants

ATENCIÓ! Canvi d'ubicació. Davant la previsió de pluja l'acte de presentació dels nous autobusos es farà a Fira Sabadell

Arriben 14 autobusos híbrids nous a Sabadell, més moderns  i menys contaminants

La flota d’autobusos urbans de Sabadell incorpora 14 nous vehicles híbrids, que se sumen a l’únic que hi havia fins ara, el qual es va estrenar al gener del 2017. Amb aquesta compra, vinculada al Pla extraordinari d’inversions, l’Ajuntament aposta per vehicles més sostenibles, més confortables i menys contaminants, cosa que permetrà millorar la qualitat de l’aire a Sabadell, un dels grans projectes de mandat de l’actual Govern municipal. La compra dels 14 autobusos ha costat 4,7 milions euros, finançats al 100% per l’Ajuntament.

Aquesta renovació de la flota que impulsa l’Ajuntament permet a l’empresa concessionària, Transports Urbans Sabadell (TUS), de reduir l’antiguitat mitjana dels vehicles, que passarà dels 15 anys que hi havia fins ara als 10,7 anys.

Juli Fernàndez, tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, ha afirmat que

és inadmissible que no s’hagi fet cap inversió en la renovació de la flota des del 2007. Tenim busos de més de 25 anys, que són els primers que substituirem ara. Aquest Govern sí que aposta de manera radical pel transport públic, que és el més democràtic de tots, ja que està pensat per a tothom i garanteix la mobilitat de tothom, tingui cotxe o no

Acte de rebuda dels busos a l’Eix Macià

ATENCIÓ! Canvi d'ubicació. Davant la previsió de pluja l'acte de presentació dels nous autobusos
es farà a Fira Sabadell 

El diumenge 28 d’octubre, la ciutadania podrà veure tots els nous vehicles junts exposats a l’avinguda de Francesc Macià, entre les 11 del matí i les 2 del migdia. Prèviament, a 2/4 d’11 del matí, tothom qui vulgui podrà fer un viatge inaugural gratuït fins a l’Eix Macià, sortint de les parades de Can Deu (línia F1), de Leonardo da Vinci (F2), la Romànica (F3), el Poblenou (F4) i Castellarnau (F5).

A més, hi haurà activitats i jocs per a la canalla, com un circuit de karts de pedals, futbol i bàsquet inflables, jocs de taula gegants, simulador de conducció d’autobús, prova de bicicletes elèctriques, contes a l’Avibús, tallers de manualitats, entre altres.

A les 12 del migdia, a l’Eix Macià, tindrà lloc l’acte institucional de rebuda a Sabadell dels 14 nous vehicles. I, d’1 a 2 del migdia, tothom qui vulgui podrà fer viatges de demostració amb bus híbrid, des de la plaça de Catalunya fins al carrer de Vilarrúbias. Tots els usuaris tindran un bitllet commemoratiu de l’esdeveniment.

Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, ha afirmat que

amb aquesta inversió tan important volem actuar en dos camps: millorar el confort dels usuaris, que cada cop en són més; i augmentar la qualitat de l’aire, amb busos híbrids (gasoli/electricitat), que consumiran molt menys combustible (un 30%) i, per tant, emetran molts menys gasos contaminants

I ha afegit que

fem un acte de reparació a la ciutat, perquè la flota d’autobusos de Sabadell era de les més envellides del país amb alguns busos que superen els 23 anys

En el període 2015-2019 l’Ajuntament haurà renovat el 50% de la flota de busos de TUS, ja que als nous d’ara se n’hi afegiran 10 més d’híbrids que arribaran al final de l’any que ve.

El logotip dels híbrids l’han dissenyat a l’Escola Illa

Per al disseny del logotip que identifica els autobusos híbrids, s’ha comptat amb la implicació de l’Escola Illa en un nou exemple de col·laboració d’aquest centre municipal amb institucions, entitats o empreses de la ciutat. En aquest marc, TUS va convocar un concurs d’identitat dels nous vehicles, en què l’alumnat de 1r de Gràfica Publicitària de l’Illa va treballar una proposta per identificar els 14 autobusos. Com a resultat d’aquesta tasca, els estudiants van presentar un total de 21 projectes. En un primer moment es van preseleccionar 12 propostes, de les quals el jurat del concurs va atorgar el 1r premi a Aleix Graells Martí i el 2n a Marina Fenoy Alonso. La proposta del 1r premi és la que llueix als autobusos.

A hores d’ara, hi ha en marxa una nova col·laboració entre TUS i l’Illa centrada en la senyalització interior dels busos híbrids, que finalitzarà al novembre.

Categories Mobilitat, Transport Públic, Mobilitat i transport, Transició Ecològica Tags Autobusos híbrids, mobilitat