PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

15
Octubre
2014

L’Ajuntament de Sabadell participa en la 2a edició de la Ruta Elèctrica Catalana

Tindrà lloc el proper divendres, 17 d’octubre,

L’Ajuntament de Sabadell participa en la 2a edició de la Ruta Elèctrica catalana, que es portarà a terme el proper divendres, 17 d’octubre, en el marc de l’Expoelèctric Fórmula-e. Una ruta en què participen desenes de vehicles 100% elèctrics o híbrids endollables.

L’Ajuntament participa en la ruta amb un cotxe Reva 100% elèctric, el mateix model de vehicle amb el qual va participar en la primera edició.

Tal com ha comentat el regidor de Sostenibilitat, Lluís Monge:

“hem de tendir a millorar l’eficiència energètica i el vehicle elèctric és el millor sistema actualment per a una mobilitat no contaminant. Aquesta ruta demostra l’autonomia dels vehicles i és una magnífica manera de promocionar, de forma lúdica i participativa, el futur de la mobilitat per a un món més sostenible i menys depenent d’energies tradicionals com el petroli”.

Es tracta de l’esdeveniment més important de vehicles elèctrics i tecnologies eficients del sud d’Europa. La primera edició de la ruta va tenir lloc el 2012 i va aplegar un centenar de vehicles (cotxes i motocicletes) 100% elèctrics o híbrids endollables d’arreu de Catalunya i la seva organització –com la d’enguany– va anar a càrrec de Volt-Tour (www.volttour.eu), una associació que promou l’ús del vehicle elèctric des de l’any 2000.

La Ruta Elèctrica 2014 té com a objectiu principal aplegar el màxim nombre de vehicles en ús, tant de particulars com de l’Administració o de flotes d’empreses amb 100% de propulsió elèctrica i híbrids amb endoll. S’han definit tres rutes: la del Sud (la del camp de Tarragona), la de Ponent (que ve de les terres de Lleida i passa per comarques com l’Urgell, l’Anoia, el Bages o el Vallès) i la del Nord (amb un circuit procedent de les terres gironines). De fet, entre d’altres, ja hi ha confirmada la participació d’ajuntaments com el de Sabadell o Sant Cugat del Vallès, empreses d’automoció d’Esparreguera, Girona o Esplugues i conductors particulars procedents de punts tant allunyats en el territori com Perpinyà o Castellolí, entre d’altres.

Més informació de la ruta a: www.decomunicacio.com

Categories Mobilitat, Mobilitat i transport, Transició Ecològica Tags vechicles híbrids, vehicles elèctrics