PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

20
Setembre
2019

L’Ajuntament estrena 24 vehicles elèctrics, que ajudaran a rejovenir la flota municipal i reduir les emissions de diòxid de carboni

Paral·lelament i en relació amb la mobilitat, es vol reforçar la sensibilització de la ciutadania a l’entorn d’una mobilitat més sostenible i més segura

L’Ajuntament estrena 24 vehicles elèctrics, que ajudaran a rejovenir la flota municipal i reduir les emissions de diòxid de carboni

L’Ajuntament incorpora 24 nous vehicles elèctrics. Es tracta de 6 turismes Nissan Leaf i de 18 furgonetes Nissan eNV200, que substituiran els més antics. Les noves unitats, amb un cost total de 816.588,27 euros, rebaixaran la mitjana d’antiguitat de la flota municipal i ajudaran a reduir considerablement les emissions de CO2.

Els nous vehicles són una de les mesures impulsades amb la voluntat de fomentar una mobilitat més sostenible a la ciutat. Tal com ha explicat avui l’alcaldessa, Marta Farrés,

estem treballant intensament en matèria de transició energètica. Avui presentem els nous vehicles i d’altra banda el Ple municipal va aprovar dimarts destinar 1,5 milions d’euros addicionals que serviran per comprar-ne més i continuar endavant amb la renovació del parc mòbil municipal.

D’aquesta manera, es podran adquirir diversos vehicles elèctrics o de baixes emissions i arribar a tenir completament renovades dues terceres parts de la flota municipal destinada a serveis tècnics i manteniment. També, properament es podrà ampliar la flota de busos híbrids.

En relació amb la mobilitat sostenible, Farrés ha comentat que

cal fer accions en diferents àmbits. Una és la renovació de la flota de vehicles. També vetllar per una bona xarxa de transport públic i un altre element seria assolir la Ronda Nord per tal de treure trànsit rodat del centre de la ciutat.

Cal recordar, així mateix, que els propers 24 i 25 d’octubre Sabadell acollirà el primer Congrés de la qualitat de l’aire.

Exposició dels nous vehicles

Sis dels nous vehicles de la flota municipal  –concretament 3 turismes i 3 furgonetes– s’exposen avui divendres al Racó del Campanar i a la plaça del Doctor Robert en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat. I també s’exposaran diumenge al matí. En aquest cas, 2 estaran al Racó del Campanar, dos a la plaça del Pi i 2 a la Creu de Barberà. Així mateix en les dues jornades hi haurà bicicletes elèctriques i un taxi híbrid, a més d’inflables i altres activitats familiars.

El parc mòbil municipal es compon avui dia de 158 vehicles, dels quals 65 corresponen a la Policia municipal (37 motos -8 elèctriques-, 23 turismes i 5 furgonetes). La resta, és a dir, 93, són 29 turismes, 43 furgonetes, 2 motos, 14 camions i 5 màquines agrícoles o especials, els quals es troben distribuïts per diferents serveis tècnics. A més, l’Ajuntament disposa de 15 bicicletes elèctriques.

Mobilitat Sostenible i Segura

En relació amb la mobilitat, està previst reforçar la sensibilització a l’entorn de la Mobilitat Sostenible i Segura amb diferents accions de visibilització i difusió entre la ciutadania. En aquest marc, al marge d’apostar per vehicles menys contaminants, cal tenir present la importància de circular a una velocitat adequada. L’excés de velocitat és una de les principals causes dels accidents greus i mortals. Així mateix, reduint la velocitat es redueixen també els gasos i les partícules que embruten l’aire, alhora que es disminueix la contaminació acústica.  En aquest sentit, es vol incidir en la necessitat de respectar la reglamentació vigent en les vies i recordar l’existència de mesures, com els radars,  com a element de dissuasió davant l’excés de velocitat.

Canvis en la programació de la Setmana Europea de la Mobilitat

La previsió de pluges ha comportat canvis de darrera hora al programa d’activitats de la Setmana Europea de la Mobilitat a Sabadell i a traslladar de data les propostes previstes per demà. És per això que enlloc de demà dissabte l’exposició “37 anys de transport públic a Sabadell”, es podrà veure avui divendres d’11.30 a 13.30 i de 17 a 20 h, com també diumenge al matí al passeig de la Plaça Major. L’exposició inclou dos autobusos històrics i un dels més models més antics de la flota per veure’n l’evolució tecnològica.

Categories Mobilitat, ZBE, Mobilitat i transport Tags mobilitat, setmana europea de la mobilitat, vehicles elèctrics