PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

09
Octubre
2023

L’Ajuntament fa els primers passos per a la pacificació dels entorns de les escoles La Trama i Joan Montllor

La Junta de Govern Local ha aprovat inicialment els projectes d’obra dels camins escolars d’aquests dos centres públics, als quals es destinaran més d’1,3 milions d’euros

L’Ajuntament fa els primers passos per a la pacificació dels entorns de les escoles La Trama i Joan Montllor

La Junta de Govern Local ha aprovat de manera inicial els projectes d’obres dels camins escolar de les escoles La Trama i Joan Montllor. L’Ajuntament destinarà en total més  d’1,3 milions d’euros per transformar aquests àmbits i fer-los més accessibles i segurs. Aquestes actuacions se sumen al conjunt d’accions municipals per avançar cap a una mobilitat escolar més sostenible i segura arreu de la ciutat. En tots dos casos, els projectes compten amb finançament dels fons Next Generation.

Pel que fa al projecte de camí escolar de La Trama i urbanització del carrer de la Unió, es proposa una intervenció de plataforma única, és a dir amb calçada i vorera al mateix nivell, substituint l’asfalt per llamborda granítica, per tal de solucionar els problemes d’accessibilitat del carrer. L’objectiu és pacificar-lo convertint-lo en un carrer de prioritat invertida on el vianant és el que té la prioritat.

L’operació al carrer de la Unió suposarà la integració de l’espai amb la plaça del Vallès, amb una petita zona d’estada amb nou arbrat i mobiliari urbà. Es preveu un pressupost d’execució per contracte de 724.292,22 euros.

Joan Montllor

En el cas del projecte de l’escola Joan Montllor, a Torre-romeu, es proposa eliminar el transit rodat dels carrers de la Ribera Ribagorçana i del Francolí en l’àmbit de la plaça de Karl Marx i transformar en plaça de plataforma única tot aquest espai, amb nou paviment de llambordes de formigó.

A la vegada, es preveu la transformació en plataforma única del carrer del Gaià, que incorporarà una franja d’aparcament en bateria annexa a una de les voreres, i amb diferenciació cromàtica de la zona de calçada. Aquest projecte compta amb un pressupost d’execució per contracte de 612.537,92 euros.

Categories Mobilitat, Ajuntament, Sabadell 2030, Govern, Mobilitat i transport, Projectes Estratègics Tags camí escolar, camins escolars, Escola Joan Montllor, Escola la Trama, Junta de Govern Local