PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

14
Setembre
2023

Sabadell celebra la Setmana Europea de la Mobilitat amb un conjunt d’activitats de suport al transport sostenible

Sota el lema “Combina i mou-te” promou la intermodalitat del transport

Sabadell celebra la Setmana Europea de la Mobilitat amb un conjunt d’activitats de suport al transport sostenible

Activitats familiars i infantils, exposicions i xerrades formen part del programa amb què Sabadell celebra enguany la Setmana Europea de la Mobilitat. Un conjunt d’activitats que començaran el pròxim dissabte, dia 16 i que es perllongaran fins al dia 22. Es tracta d’una cita anual que persegueix promoure hàbits de transport més sostenibles, segurs i saludables.

La bicicleta serà una altra de les protagonistes d’aquesta setmana. El dissabte 16 de setembre, a la plaça del Doctor Robert, hi haurà activitats infantils i familiars d’11 a 14 h, i de 17 a 20 h. Els nens i nenes d’entre 3 a 12 anys participaran em un gimcana i circuit d’obstacles.

En aquesta mateixa plaça s’instal·larà un espai d’inspecció tècnica de  bicicletes de manera que qui vulgui aprendre a arreglar les avaries de la seva bici podran portar-la i rebran instruccions per fer-ho.

Al llarg de la setmana el Casal Pere Quart acollirà diferents xerrades relacionades amb la mobilitat sostenible a càrrec d’experts en cada àmbit. Les sessions començaran a les 18.30 h i seran les següents:

  • Dilluns 18: Entorn Escolars saludables i mobilitat activa, a càrrec de la Dra. Mireia Gascon, investigadora postdoctoral d’ISGlobal
  • Dimarts 19: Urbanisme i Salut: com podem millorar la salut de la població fent una bona planificació urbana, a càrrec de la Dra. Carlota Sáenz de Tejada, investigadora postdoctoral d’ISGlobal
  • Dimecres 20: Contaminació d’aire, salut i mobilitat a les ciutats, a càrrec de Carolyn Daher, Coordinadora de la Iniciativa de Planificació Urbana, Medi Ambient i Salut
  • Dijous 21: Mobilitat Sostenible: com reduir la contaminació atmosfèrica i fomentar la salut, taula rodona amb diferents experts.

El darrer dia de celebració serà el divendres 22, coincidint amb el Dia Mundial sense Cotxes. A la plaça del doctor Robert, s’han organitzat activitats infantils. A partir de les 16.30 i fins a les 20 h hi haurà un contacontes, tallers de dibuix, de fabricació de xapes i retallables i un joc de l’oca amb el transport públic com a protagonista, tot plegat organitzat per la TUS. A més, a les 17h Yldor Llach presentarà el seu espectacle de circ sobre rodes, amb números acrobàtics amb bicicleta.

Categories Mobilitat, Sabadell 2030, Mobilitat i transport, Projectes Estratègics Tags setmana europea de la mobilitat