PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

RESIDUS

 

02
Juliol
2021

L’Ajuntament s’adhereix a la campanya “La bossa o la vida” amb motiu del Dia Internacional lliure de bosses de plàstic

Aquesta iniciativa global pretén eliminar les bosses de plàstic d’un sol ús i conscienciar sobre alternatives sostenibles

L’Ajuntament s’adhereix a la campanya “La bossa o la vida” amb motiu del Dia Internacional lliure de bosses de plàstic

Demà dissabte 3 de juliol es commemora el Dia Internacional lliure de bosses de plàstic, una iniciativa global per conscienciar sobre la reducció de l’ús de les bosses de plàstic i fomentar el consum responsable. En el marc d’aquest moviment, des del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental s’ha impulsat la campanya “La bossa o la vida”, que recorda la importància d’optar per altres opcions sostenibles.

Una bossa de plàstic té una vida útil mitjana de 15 minuts, i en canvi, s’estima que triga 150 anys a descompondre’s. Tenint en compte que aquestes bosses de plàstic estan fetes d’un material altament contaminant, l’impacte que es genera sobre el medi ambient, i especialment sobre els ecosistemes aquàtics, és incalculable.

La campanya, a la qual s’hi ha adherit l’Ajuntament, recorda la importància d’escollir altres opcions menys contaminants com són els cistells, els carretons, les bosses de malla reutilitzables per a la fruita i la verdura, les coixineres del pa i les bosses de roba, així com el foment de la compra de productes a granel.

Categories Sabadell 2030, Residus Tags Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, Medi ambient, Residus, Sostenibilitat