PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

RESIDUS

 

04
Agost
2022

Nou dispositiu per reforçar la neteja dels carrers a la ciutat

Funcionarà durant l’agost i setembre i contribuirà a evitar l’acumulació de fulles a l’espai públiccionarà durant l’agost i setembre, complementarà el servei nocturn i contribuirà a evitar l’acumulació de fulles a l’espai públic

Nou dispositiu per reforçar la neteja dels carrers a la ciutat

L’Ajuntament ha posat en marxa aquesta setmana un nou dispositiu per reforçar la neteja als diferents barris de la ciutat. La iniciativa, que funcionarà els mesos d’agost i setembre, té per objectiu netejar a fons aquells punts de l’espai públic on es poden acumular les fulles dels arbres i altres residus que s’hi barregen. El dispositiu reduirà l’impacte que té la caiguda de fulla fora de temporada com a conseqüència de les altes temperatures.

Concretament el nou dispositiu, que se suma a la resta de serveis de neteja viària que es fan a la ciutat, funcionarà entre les 10 de la nit i les 5 de la matinada i conjuga l’escombrat manual i mecànic, de manera que es minimitzen les limitacions que presenten els tractaments mecànics de neteja en aquelles àrees de difícil o impossible accés per a les escombradores, en particular els bordons ocupats per vehicles estacionats.

En aquest sentit, l’escombradora aspira la brutícia, prèviament desplaçada a pressió amb aigua, que com és habitual als serveis de neteja és regenerada i tractada. A continuació un operari/a recull manualment les fulles acumulades en els bordons i calçada que no s’han pogut aspirar.

El servei es complementa amb l’ús d’un camió cisterna per netejar determinats carrers i avingudes.

Tal com ha explicat l’alcalde accidental, Pol Gibert,

“amb aquest nou servei ens adaptem a la caiguda de fulles provocada per les onades de calor i donem alhora resposta a demandes veïnals dins la voluntat de mantenir nets els carrers i places de la ciutat”.

Així mateix, Gibert ha remarcat la importància de la col·laboració ciutadana, afirmant que

“en aquesta època estem més al  carrer i cal que tots i totes tinguem cura i col·laborem per mantenir els espais públics en el millor estat possible”.

Categories Residus, Transició Ecològica Tags Neteja espai públic, neteja nocturna, residus