PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

RESIDUS

 

11
Desembre
2023

Sabadell formalitza un acord amb Sant Quirze i Barberà del Vallès per avançar en la gestió de residus als polígons

Sabadell formalitza un acord amb Sant Quirze i Barberà del Vallès per avançar en la gestió de residus als polígons

La Junta de Govern Local ha aprovat avui la formalització del conveni de col·laboració amb Sant Quirze del Vallès i Barberà del Vallès per a l’execució conjunta del projecte “Els polígons de territori simbiòtic. Claus per avançar”.

Amb aquest projecte es duen a terme diverses accions per impulsar l’economia circular al territori, com les visites a les empreses dels polígons dels tres municipis per conèixer quins residus generen i per informar sobre la possibilitat de recuperar-los per a altres empreses o entitats de l’entorn. És a dir, es posa l’accent en la revalorització dels recursos sobrants que una empresa genera en la indústria com residus i que pot cedir a una altra per reincorporar-los al procés productiu. D’aquesta manera s’estableixen les bases d’un nou model econòmic basat en l’economia col·laborativa a través del perfeccionament i generalització de les operacions de simbiosi industrial, que permetin reduir els costos dels processos de producció i eliminar la generació de residus.

Així, des de les administracions es treballa conjuntament en la difusió i sensibilització del concepte de Simbiosi Industrial entre les empreses dels Polígons d’Activitat Econòmica. Es tracta d’animar les empreses a treballar juntes en benefici mutu, més enllà dels esforços que dediquen als seus respectius productes i serveis i a tenir cura dels seus comptes d’explotació particulars a través de la valorització dels residus generats.

En paral·lel, es col·labora amb les associacions empresarials per impulsar la modernització i millora contínua de les infraestructures dels polígons amb l’objectiu de reforçar el posicionament i competitivitat dels polígons industrials de Sabadell, de les empreses que s’hi ubiquen i, alhora, atreure noves empreses i activitats econòmiques al municipi.

A més, dins del programa, es fa difusió de les eines i ajuts disponibles per tal que les empreses puguin avançar cap a la transició energètica implementant mesures per optimitzar-ne el consum i també per a la generació d’energia amb la implantació de sistemes  fotovoltaics en cobertes industrials per a l’autoconsum o el consum col·laboratiu.

Per portar a terme aquesta activitat l’Ajuntament de Sabadell percebrà  un ajut de la Diputació de Barcelona per un import total de 29.180,25 €.

Simbiosi industrial

Tot plegat segueix la línia de treball del projecte “Simbiosi Industrial. Foment de l’economia col·laborativa als polígons de Sabadell, Barberà del Vallès i Sant Quirze del  Vallès”. El programa, amb el suport de la Diputació de Barcelona,  consisteix a donar a conèixer i difondre el concepte de Simbiosi Industrial i els seus avantatges al conjunt de les 2.500 empreses que conformen l’eix Sabadell-Barberà del Vallès-Sant Quirze del Vallès, a partir de compartir coneixements i experiències entre el teixit empresarial, confeccionar un catàleg de bones pràctiques al territori i, a més, identificar  possibles sinergies entre els empresaris dels polígons d’activitat econòmica i oportunitats de col·laboració. Per a  més informació: https://simbiosiindustrial.com

Categories Ajuntament, Sabadell 2030, Govern, Residus, Projectes Estratègics, Transició Ecològica Tags gestió de residus, Junta de Govern Local, residus