PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

RESIDUS

 

15
Novembre
2016

Setmana Europea de Prevenció de Residus, a Sabadell

S’organitzen activitats de sensibilització per a escolars i als mercats. Més de 100 infants participaran en diferents accions

Sabadell se suma una vegada més a la commemoració de la Setmana Europea de Prevenció dels Residus, que tindrà lloc del 19 al 27 de novembre. Les activitats es concentraran fonamentalment en dues línies d’acció: d’una banda, la celebració el proper divendres, a la plaça del Dr. Robert, de diferents propostes adreçades a escolars i, d’altra banda, tot un conjunt d’accions informatives i de sensibilització a l’entorn dels residus, que es portaran a terme la setmana vinent als mercats municipals de la ciutat.

Pel que fa a les propostes del proper divendres a la plaça del Dr. Robert, es desenvoluparan de 10 a 12 del matí i hi participaran un centenar d’infants de 5è i 6è de primària de les escoles Joaquim Blume i la Creu Alta. Les activitats tindran com a objectius sensibilitzar els infants sobre els residus reciclables que es llencen indegudament a la bossa de la resta, informar-los sobre els resultats actuals de la recollida selectiva i la despesa que comporta no separar correctament, resoldre els dubtes que puguin tenir i ensenyar-los com es porta a terme la recollida de residus a la ciutat. Les propostes les organitza la Regidoria d’Espai Públic de l’Ajuntament i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. En aquest sentit, les activitats s’han ofert als centres educatius mitjançant el programa municipal Ciutat i Escola.

Durant el matí, els alumnes podran participar en la proposta Ja saps el que llences?, en què de manera lúdica i pràctica prendran consciència de la necessitat de separar les diverses fraccions d’escombraries i de tot el que es podria separar en origen però que acaba al contenidor de la resta. També se’ls proposarà L’aventura dels residus, amb una vintena de jocs d’habilitat, de competició, de concentració, divertits i engrescadors per aprendre sobre els residus. L'espai es complementarà amb la instal·lació d'una carpa en què es lliuraran bosses compostables i material divulgatiu.

Així mateix, les propostes inclouen una Visita a un camió de càrrega lateral i el joc del mocador del reciclatge, en el marc dels quals l’alumnat podrà pujar i veure el camió per dintre i participar en el joc on, dividits en dos grups i segons la fitxa del residu que mostri la monitora, hauran de decidir en quin contenidor caldria que anés aquest residu i agafar el mocador del color del contenidor que correspongui.

Sensibilització als mercats

D’altra banda, del 21 al 24 de novembre, es portarà a terme una campanya de sensibilització que recorrerà els mercats municipals per sensibilitzar el conjunt de la ciutadania sobre com reduir la producció de residus, es donaran consells de reutilització i es parlarà del reciclatge i la necessitat de separar en origen els residus que produïm.

La campanya es portarà a terme als matins i arribarà el dilluns al Mercat Central; el dimarts al Mercat de la Creu Alta, el dimecres als Merinals i a Torre-romeu i el dijous a Campoamor.

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus té com a objectius donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria. Així mateix, vol fomentar accions sostenibles per reduir els residus, mostrar les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i sensibilitzar sobre la necessitat de canviar certs comportaments ciutadans.

Categories Residus, Transició Ecològica Tags residus