PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

EL RIU RIPOLL

10
Octubre
2018

El pas pel torrent de Colobrers s’obrirà el proper cap de setmana, després de dos mesos tancat

A causa de les destrosses provocades per una forta tempesta del 17 d’agost, l’Ajuntament ha invertit més de 30 mil euros per refer-hi ponts

El pas pel torrent de Colobrers s’obrirà el proper cap de setmana, després de dos mesos tancat

El pas pel torrent de Colobrers –o torrent de la Tosca o de Can Pagès– es tornarà a obrir el proper cap de setmana després de dos mesos d’estar tancat. Les destrosses que va provocar-hi una forta tempesta del passat 17 d’agost van malmetre aquest espai del rodal, enduent-se’n tots els ponts i excavant part del camí.

Des del primer moment l’empresa CIPO, SCCL, adjudicatària del servei de manteniment del Parc Fluvial del Ripoll i del rodal, es va posar a treballar en la recuperació d’aquest torrent. La primera valoració va ser que es trigaria entorn d’un mes a tornar a tenir l’espai i el camí en condicions idònies de seguretat, però les pluges posteriors han allargat l’obertura del pas.

Les feines han estat feixugues, atès que es tracta d’un indret on no es pot accedir amb maquinària, que els materials emprats i els ponts s’han hagut de bellugar manualment i que ha calgut que durant una setmana hi hagués treballant els 4 equips –12 persones en total– en la col·locació dels ponts. La resta dels treballs han comptat amb la presència diària entre 1 i 2 equips.

El cost total d’aquesta intervenció ha estat de 30.455 euros, dels quals 4.260 euros s’han dedicat a comprar material. Cal destacar que per refer els ponts s’han hagut de comprar 6 troncs de fins a 9 metres de llargada i 100 llates de fusta per als travessers.

Categories Ripoll, Transició Ecològica Tags colobrers, sostenibilitat