CA EN ES
 
           

EL RIU RIPOLL

16
Desembre
2022

L’ACA ha iniciat les obres de rehabilitació de dues passarel·les del Ripoll que passaran a ser municipals

Es tracta de les passarel·les de Cal Grau i del Molí d’en Fontanet

L’ACA ha iniciat les obres de rehabilitació de dues passarel·les del Ripoll que passaran a ser municipals

Les obres per rehabilitar les passarel·les de Can Grau i del Molí de Fontanet, que travessen el riu Ripoll, ja han començat. L’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya (ACA) és l’encarregada de dur a terme les obres, segons l’acord a què van arribar l’Ajuntament de Sabadell i aquest organisme autonòmic.

Actualment, la titularitat de les passarel·les recau sobre l’ACA i, per tant, les obres van a càrrec seu. El conveni, d’altra banda, estipula que, un cop finalitzi l’actuació a les dues passarel·les, aquests elements passaran a ser de titularitat municipal.

Les actuacions compten amb un pressupost d’1,05 milions d’euros i han estat adjudicades a l’empresa José Antonio Romero Polo SA. Els treballs que s’estan executant solucionaran les patologies que presenten les passarel·les, com ara danys per la carbonatació de les estructures de formigó; oxidació de les armadures; insuficiències en els tensors, que no poden garantir l’estabilitat òptima de l’estructura de les instal·lacions, i les baranes no acompleixen la normativa vigent de seguretat en l’espai públic.

Els dos ponts els va construir la Confederació Hidrogràfica del Pirineu Oriental, després dels aiguats esdevinguts l’any 1962 i en el marc de les obres d’endegament del riu Ripoll.

Categories Ripoll, Transició Ecològica Tags Agència Catalana de l'Aigua, Rehabilitació, Riu Ripoll