PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

EL RIU RIPOLL

20
Setembre
2023

L’ACA reprèn les obres de rehabilitació de les passarel·les del riu Ripoll

Un cop han arribat els tensors que subjectaran les estructures de Cal Grau i Molí de Fontanet

L’ACA reprèn les obres de rehabilitació de les passarel·les del riu Ripoll

Les obres per rehabilitar les passarel·les de Cal Grau i del Molí de Fontanet, que travessen el riu Ripoll, s’han reprès. L’Agència Catalana de l’Aigua de la Generalitat de Catalunya (ACA) és l’encarregada de dur a terme les obres, segons l’acord a què van arribar l’Ajuntament de Sabadell i aquest organisme autonòmic.

Els treballs es van suspendre abans de l’estiu, a l’espera de rebre els tensors que subjectaran les passarel·les. Ara com ara, s’ha confirmat que ja es disposa d’aquest material i, per tant, aquest dilluns s’han reprès les obres de muntatge. L’actuació ha començat a la passera de Cal Grau. Pel que fa a la passarel·la del Molí Fontanet, el muntatge s’iniciarà els pròxims dies. La previsió és que els treballs acabin a finals d’octubre.

Passaran a mans municipals

Avui dia, la titularitat de les passarel·les recau sobre l’ACA i, per tant, les obres van a càrrec seu. El conveni, d’altra banda, estipula que, un cop finalitzi l’actuació a les dues passarel·les, aquests elements passaran a ser de titularitat municipal.

Les actuacions compten amb un pressupost d’1,05 milions d’euros i han estat adjudicades a l’empresa José Antonio Romero Polo SA. Els treballs que s’estan executant solucionaran les patologies que presenten les passarel·les.

Els dos ponts els va construir la Confederació Hidrogràfica del Pirineu Oriental, després dels aiguats del 1962 i en el marc dels treballs que es van portar a terme al riu Ripoll.

Categories Ripoll, Transició Ecològica