CA EN ES
 
           

EL RIU RIPOLL

28
Gener
2020

L’Ajuntament xifra en prop de 250.000 euros el cost dels desperfectes provocats pel temporal Glòria a Sabadell

L’import d’aquesta primera valoració aproximada, enviada a la Delegació del Govern de l’Estat, es podria incrementar encara més els propers dies a mesura que es vagi fent una revisió exhaustiva dels diferents espais de la ciutat

L’Ajuntament xifra en prop de 250.000 euros el cost dels desperfectes provocats pel temporal Glòria a Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell ha enviat a la Delegació del Govern de l’Estat una primera valoració dels desperfectes provocats a Sabadell pel temporal Gloria. Segons aquestes primeres dades, el cost dels efectes deixats pel vent i la pluja a la ciutat pujarien als 246.568,61 €. Es tracta, però, d’una aproximació que es podria incrementar els propers dies a mesura que es vagi avançant en la revisió exhaustiva dels diferents espais de la ciutat. Amb el recull d’incidències, la voluntat de l’Ajuntament és acollir-se als ajuts d’administracions superiors per contribuir a costejar les actuacions que siguin necessàries.   

L’informe de valoració es divideix en sis àmbits: en primer lloc la secció de parcs i jardins, on figuren incidències relacionades amb la caiguda d’arbres o branques o l’esllavissada de terres a Raval d’Amàlia. En aquest cas, els desperfectes sumen més de 141.000 euros. Per cost, aquesta seria la secció amb una valoració de danys més elevada. La segona seria la relativa a aspectes relacionats amb l’afectació als contenidors i altres aspectes de neteja viària, com també al desplegament de diferents dispositius per netejar embornals, retirar terres o els elements arrossegats pel vent i la pluja.

En aquest sentit, a banda de les hores de treball, una primera estimació apunta que es van haver de recol·locar 400 contenidors i que el temps va provocar el trencament d’unes 300 tapes d’aquests elements. En total, la relació d’incidències relacionades amb la neteja, la recollida i tractament de residus suposaria uns 60.000 euros.

La valoració enviada a la Delegació de Govern inclou així mateix la secció d’infraestructura urbana, amb efectes en l’enllumenat i els fanals i la secció de vialitat, amb afectacions a paviments i calçades.

També hi ha un apartat d’equipaments on figuren, entre altres, les afectacions a la coberta del gimnàs de l’Escola Joanot Alisanda i a un dels accessos de la Biblioteca del Sud.

Per últim, s’ha recollit l’afectació al servei de Mobilitat, Trànsit i Transport, amb una relació d’incidències relatives a semàfors o senyals de trànsit.

Categories Ajuntament, Espai públic , Govern, Parc Agrari, Ripoll, Transició Ecològica, Urbanisme i Habitatge Tags Temporal Gloria