PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

EL RIU RIPOLL

02
Agost
2019

L’àrea de servei de Sant Vicenç de Jonqueres es renovarà tot incloent nous serveis i millorant les condicions d’aquest espai

El projecte, amb un pressupost superior als 140.000 €, preveu la construcció de noves barbacoes, ja que les que hi havia fins ara no estaven en correctes condicions d’ús

L’àrea de servei de Sant Vicenç de Jonqueres es renovarà tot incloent nous serveis i millorant les condicions d’aquest espai

L’Ajuntament remodelarà l’àrea de servei de Sant Vicenç de Jonqueres amb la voluntat de millorar i ampliar els serveis a l’abast de la ciutadania, ordenar l’ús de la zona de pícnic i vetllar pel bon manteniment de la zona. El projecte, amb un pressupost superior als 140.000 €, inclourà la construcció de noves barbacoes, ja que les que hi havia fins ara s’han retirat per no estar en correctes condicions d’ús. Es preveu que les obres puguin començar entre finals d’agost o principis de setembre i s’allarguin  fins a finals de novembre.

La remodelació de l’àrea inclou la construcció d’un nucli de serveis, on es preveu ubicar-hi un bar i també lavabos. Així mateix, s’hi construiran 4 nuclis de barbacoes, amb 4 barbacoes d’obra a cada nucli. També, s’ampliarà la zona de pícnic, col·locant-hi més taules.

Prohibició de fer foc al rodal

En relació amb el rodal, cal recordar que fins al 15 d’octubre està prohibit fer foc a tots els terrenys forestals, siguin o no poblats d’espècies arbòries, i a la franja de 500 metres que els envolta, dins del terme municipal. La prohibició es fa en compliment del Ban de Prevenció d’Incendis Forestals, vigent en el període comprès entre el 15 de març i el 15 d’octubre d’aquest any. El ban, d’acord amb el que estableix el Decret 64/1995 de mesures de prevenció d’incendis forestals, estableix la prohibició de fer el següent:

  • Cremar rostolls, marges i restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria.
  • Fer focs d'esbarjo. Queda exclosa de la prohibició dintre de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions la utilització dels fogons de gas i de barbacoes d'obra amb mataguspires.
  • Fer foc per a activitats relacionades amb l'apicultura.
  • Llençar objectes encesos.
  • Abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l'inici d'un foc.
  • Llençar coets, globus, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc.
  • La utilització de bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals

En el cas que les circumstàncies meteorològiques siguin d’un risc extrem, i a instàncies del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, quedaria també prohibit encendre cap tipus de foc, inclosa la utilització de fogons de gas, barbacoes i qualsevol mena o similars i fumar en zones boscoses; fer qualsevol tipus d’aprofitament forestal; la circulació de persones i vehicles que no estiguin vinculats a la zona i l’acampada lliure.

Categories Medi ambient, Ripoll, Transició Ecològica Tags Districte 2, medi ambient, ripoll, sostenibilitat