PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

EL RIU RIPOLL

 

22
Novembre
2023

Les passeres de Cal Grau i del Molí d’en Fontanet, al riu Ripoll, es reobren després de la seva rehabilitació

Les obres, amb un cost de 882.969 euros, les ha portat a terme l’ACA en el marc d’un acord amb l’Ajuntament i ara passen a ser de la ciutat

Les passeres de Cal Grau i del Molí d’en Fontanet, al riu Ripoll, es reobren després de la seva rehabilitació

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrès, i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Samuel Reyes, han presentat avui l’actuació de rehabilitació de les passarel·les de Cal Grau i del Molí d’en Fontanet, ubicades sobre el Riu Ripoll al terme municipal de Sabadell.

Aquesta actuació, que ha estat executada per l’ACA arran d’un conveni signat amb l’Ajuntament de Sabadell, ha suposat una inversió de més de 882.000 euros per part de l’Agència. Tal com es va acordar, la titularitat d’aquesta infraestructura ha estat cedida per l’ACA a l’Ajuntament que, a partir d’ara, es farà càrrec del seu manteniment, explotació i regulació de l’ús.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha afirmat que l’assoliment del projecte

“ha estat una clara mostra de col·laboració entre les dues institucions”.

En aquest sentit, ha destacat la rehabilitació de les passeres en el marc de la recuperació que s’està portant a terme al riu, afirmant que

“el riu es estratègic per a Sabadell, amb aquesta recuperació que abordem des de diferents vessants: l’econòmic però també, molt important, l’ambiental i el d’oci, lleure i usos ciutadans. Aquí es fonamental anar-hi invertint”.

Així mateix, ha subratllat la importància de les passeres des del punt de vista de la connectivitat.

Per la seva banda, el director de l’ACA, Samuel Reyes, ha posat en valor

“la necessitat històrica de recuperar una infraestructura que és vital per a la connectivitat i l’ús diari dels veïns i veïnes del municipi i que alhora garanteix altres dues funcions: la prevenció de la inundabilitat, d’una banda, i els usos lúdics i socials de l’entorn per part de la ciutadania”.

Seguretat i accessibilitat

Les passeres de vianants de Cal Grau i del Molí d’en Fontanet van ser construïdes l’any 1964 i travessen el riu Ripoll. L’any 2021, arran del deteriorament d’aquests elements que havia comportat el seu tancament al públic i com a resposta a la sol·licitud de l’Ajuntament, l’Agència va aprovar el projecte constructiu “Diagnosi i Rehabilitació de les Passarel·les de Cal Grau i del Molí d’en Fontanet. TM Sabadell. Comarca del Vallès Occidental”.

L’actuació ha permès substituir el paviment i les baranes de les passeres, tot adaptant-les a la normativa d’accessibilitat actual, restaurar i substituir els elements per garantir la seguretat estructural del conjunt així com la seva durabilitat i adaptar-hi els accessos.

Tant en la fase de redacció del projecte com d’execució de les obres, s’ha treballat en total coordinació amb l’Ajuntament de Sabadell, mitjançant la comissió de seguiment formada entre ambdues administracions.

Les obres de rehabilitació de les passeres permeten el pas de banda a banda del riu al llarg del seu recorregut per la ciutat. El pas de vianants i ciclistes es pot fer a través de les passarel·les de Cal Grau i del Molí d’en Fontanet, Colobrers, Molí de l’Amat i Sant Oleguer.

 

Categories Districtes, Ripoll, Transició Ecològica Tags districte 7, Passeres del Ripoll, Sostenibilitat