PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

EL RIU RIPOLL

08
Maig
2019

Nois i noies de l’Institut Can n’Oriac i de l’Esplai Pandora netejaran divendres dos trams del riu Ripoll

L’acció, amb el suport de l’Adenc i dins la campanya Let’s Clean Up Europe, vol conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen a la natura

El divendres 10 de maig, infants i adolescents del Grup d’Educació en el Lleure Pandora de la Fundació Idea i de l’Institut Ca n’Oriac participaran en accions de neteja de dos trams del riu Ripoll i els entorns. La iniciativa s’emmarca dins la campanya Let’s Clean Up Europe, que es porta a terme a tot el continent per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i alhora sensibilitzar mitjançant la recollida.

Les accions, organitzades per l’Ajuntament en col·laboració amb el centre educatiu i l’entitat, tindran lloc al matí i a la tarda. La primera, a les 10 del matí, anirà a càrrec d’uns 60 alumnes d’ESO de l’Institut Ca n’Oriac, que netejaran el tram del riu a l’alçada del Molí de l’Amat. El monitoratge és a càrrec de l’Associació per a la Defensa i Estudi de la Natura a Catalunya (Adenc).

La segona es farà cap a les 5 de la tarda i consistirà a netejar l’entorn de l’Ermita de Sant Nicolau, amb la participació d’uns 25 infants d’entre 6 i 12 anys de Pandora. Per tal de portar a terme la recollida, els infants i joves comptaran amb tot el material necessari.

Els efectes de llençar al wàter residus no solubles

A més de la conscienciació sobre el llançament de residus en general, un dels objectius principals de la jornada és sensibilitzar la ciutadania sobre els perjudicis que comporta llençar al wàter residus no solubles com ara tovalloletes humides, bastonets de les orelles, compreses, salvaslips, etc. Objectes que malauradament s’hi llencen i que quan plou afloren als espais naturals, a més de dificultar les tasques de manteniment de les estacions depuradores, bloquejant i posant en risc els processos de depuració.

La sisena edició de Let's Clean Up Europe! se celebrarà del 10 a 12 de maig. L’any passat la campanya va registrar 275 accions de neteja organitzades per associacions, escoles, empreses, administracions, etc.

Categories Sabadell 2030, Medi ambient, Ripoll, Transició Ecològica Tags Fundació Idea, Grup d’Educació en el Lleure Pandora, Let’s Clean Up Europe, medi ambient, ripoll, sostenibilitat