CA EN ES
 
           

EL RIU RIPOLL

12
Novembre
2019

Visita al riu Ripoll de representants de diversos municipis per conèixer les experiències en gestió eficient de l’aigua

Visita al riu Ripoll de representants de diversos municipis per conèixer les experiències en gestió eficient de l’aigua

Membres de diferents administracions de poblacions catalanes han participat recentment en una visita guiada a diferents instal·lacions del cicle de l’aigua de Sabadell, per conèixer experiències de bones pràctiques per a la millora ambiental.

La visita s’ha fet en el marc del curs “La gestió eficient de l’aigua com a eina d’adaptació al canvi climàtic” promogut per la Diputació de Barcelona. Les persones participants provenien d’ El Prat de Llobregat, Calaf, Collbató, Terrassa, Rubí, Vacarisses, Lliçà d’Amunt, Corbera de Llobregat, Mancomunitat Penedès i Garraf, Consell Comarcal d’Osona.

En primer lloc, es va veure la cambra de filtració de residus ubicada al sobreeixidor de les aigües pluvials de Sant Vicenç de Jonqueres, que evita que en períodes de pluja no s’aboquin les tovalloletes humides a la llera del riu Ripoll.

Seguidament, es va visitar el terciari de tractament natural de les aigües que provenen de la sèquia Monar, amb el que s’aporta un cabal de 960 m3/dia de millor qualitat al Ripoll, millorant l’estat ecològic en aquest tram de riu.

Per acabar es van conèixer les instal·lacions de captació i distribució d’aigua no potable procedents de la Mina Ripoll. Es tracta d’un projecte pioner que conjuntament amb altres recursos hídrics subterranis i l’aigua regenerada procedent de l’EDAR Riu-sec, ha permès a l’Ajuntament disposar d’un Pla Director de distribució de les aigües no potables a Sabadell, per utilitzar aquestes aigües per a diferents usos com el reg o la neteja de carrers, entre altres.

Categories Aigua, Medi ambient, Ripoll, Transició Ecològica