PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
09
Febrer
2018

El Parc Agrari de Sabadell viu aquest diumenge un matí festiu en què es plantaran arbres i plantes aromàtiques

Inclourà la 10a Festa del Parc Agrari i l’11a Festa de l’Arbre

El Parc Agrari de Sabadell viu aquest diumenge un matí festiu en què es plantaran arbres i plantes aromàtiques

El diumenge 11 de febrer tindrà lloc la 10a Festa del Parc Agrari, que inclou l’11a Festa de l’Arbre, organitzades per l’Ajuntament de Sabadell i la Unió Excursionista de Sabadell (UES), amb el suport de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) i la Sociedad Española de Ciencias del Suelo (SECS). Serà de 10.30 a 13.30 h, a la finca del Parc Agrari de Sabadell. La inscripció és gratuïta i oberta a tothom i tindrà lloc el mateix dia al punt de recepció. Es recomana portar guants, roba i calçat adequat.

Durant la festa es plantaran arbres i plantes aromàtiques i hi haurà un taller de coca i xocolata ecològica, animació amb els Gegants del Rodal i els Gegants de la Creu Alta, jocs, concurs de dibuix infantil, demostració de cuines solar, entre altres propostes. A més, es farà dues visites guiades per conèixer els sols del Parc Agrari.

A la festa s’hi ha convidat també els centres públics i privats de primària, secundària, educació especial i escoles bressol de la ciutat, les AMPA i les entitats de lleure.

11a Festa de l’Arbre de la UES

La Festa de l'Arbre de la UES va començar arran de les reeixides plantades del centenari de l'excursionis­me sabadellenc. Vol ser una ocasió anual perquè els sabadellencs celebrin el seu compromís amb la defensa de la natura i del rodal.

Amb aquesta plantada al Parc Agrari de Sabadell, la UES posa el seu gra de sorra, d’una manera festiva i ben positiva, per plantar cara a les amenaces del creixement sense fre, del Quart Cintu­ró, del canvi climàtic.

Un Parc Agrari amb 580 hectàrees

Sabadell compta des del 2005 amb un Parc Agrari, que té com a finalitat garantir el manteniment de l’agricultura, de manera que sigui productiva i viable econòmicament, a més de fer possible la preser­vació d’un paisatge de gran qualitat, amb camps i boscos que tenen importants funcions socials, pa­trimonials i culturals.

El Parc Agrari de Sabadell té prop de 580 hectàrees de superfície, de les quals un 80% són de propietat privada. Entre les activitats que actualment ja s'hi duen a terme hi ha el foment de productes autòc­tons, com la mongeta del ganxet o el vi Arraona, l'assessorament als professionals del sector, les ac­tivitats pedagògiques i la divulgació de les activitats agrícoles.

Categories Sabadell 2030, Medi ambient, Transició Ecològica Tags festa del Parc Agrari, sostenibilitat