PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
04
Desembre
2023

L’Ajuntament avança els terminis i agrupa les convocatòries de subvencions per ser més àgils i facilitar l’activitat de les entitats

Aquest any l’Ajuntament destina prop de 3 milions a subvencions per a entitats del tercer sector

L’Ajuntament avança els terminis i agrupa les convocatòries de subvencions per ser més àgils i facilitar l’activitat de les entitats

L’Ajuntament ha aprovat 19 convocatòries de subvencions adreçades a entitats. L’import dels ajuts, de lliure concurrència, ascendeix a 1.708.076 euros, que se sumarien a les subvencions nominatives fins a arribar a prop dels 3 milions d’euros. Enguany s’han avançat els terminis de tramitació i s’han agrupat les convocatòries de les subvencions per facilitar la feina de les entitats que han de presentar-se. Això suposa que a partir del gener i el febrer les entitats ja podran presentar les sol·licituds. D’aquesta manera s’aconseguirà també avançar el calendari d’atorgament d’ajuts, depenent de la convocatòria.

El gruix més gran de subvencions, 1.708.076 euros, es dedica a subvencions de concurrència, les convocatòries de subvencions a les quals es poden presentar amb igualtat de condicions les entitats que vulguin.

Pel que fa a les subvencions nominatives, per un valor total de 1.251.292 euros, es basen en convenis amb entitats i impliquen un finançament concret. Estan consignades i és obligatori que s’aprovin conjuntament amb el pressupost.

En aquest sentit hi haurà un total de 27 convocatòries d’ajuts que es divideixen entre les que responen als objectius de promoció social, econòmic i ambiental. El ric teixit associatiu de la ciutat emmarca prioritàriament els seus projectes en l’àmbit social i és per això que l’Ajuntament obre 22 línies que promouen millorar les condicions socials, promoure estils de vida saludables, l’equitat en l’educació, fomentar la pràctica esportiva, garantir una oferta cultural diversa, promoure l’envelliment actiu, promoure la interculturalitat i la convivència en la diversitat i fomentar l’associacionisme.

El ple del 10 de novembre va aprovar el Pla Estratègic de Subvencions 2024, el document de planificació estratègica que cal aprovar conjuntament cada any quan s’aprova el pressupost municipal i que explicita el suport adreçat a tot el teixit associatiu local.

Categories Entitats, Ajuntament, Sabadell 2030, Projectes Estratègics Tags pla estratègic de subvencions, subvencions