PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
COOPERACIÓ
27
abril
2023

Dues reconegudes activistes internacionals visiten Sabadell i comparteixen les seves lluites amb alumnat de secundària

Aquestes activitats s’emmarquen en la XIII edició de la gira Ciutats Defensores dels Drets Humans

Dues reconegudes activistes internacionals visiten Sabadell i comparteixen les seves lluites amb alumnat de secundària

L’Ajuntament de Sabadell ha organitzat dues activitats amb reconegudes activistes internacionals, que han visitat dos centres educatius de la ciutat per parlar del rap i l’art urbà com a eines de denúncia i de transformació social. Aquesta acció s’emmarca en la gira de primavera de la XIII edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans.

El passat divendres 21 d’abril, alumnat de batxillerat del centre educatiu Jaume Viladoms va assistir a la xerrada “El rap com a eina de denúncia i de transformació social”, a càrrec de Thiat, raper i activista, membre fundador del col·lectiu Y'en a Marre, un grup de rapers i periodistes senegalesos creat el 2011 per protestar contra el govern i animar el jovent a registrar-se per votar. La xerrada també va comptar amb el testimoni d’en Cortés, raper sabadellenc, i tots dos van dur a terme un taller d’improvisació de ritmes.

Aquest dimarts 25 la ciutat ha acollit Laila Ajjawi, artista de carrer palestina que amb el seu pinzell i la seva veu lluita pels drets de les dones i de les persones migrades. El seu treball ha aparegut recentment en revistes i diaris internacionals. En aquest cas l’activitat va tenir lloc a l’institut Escola Industrial, on Laila i l’artista urbà local Werens van realitzar una xerrada sobre “L’art urbà com a eina de denúncia i de transformació social” per més de 100 alumnes, de 4t d’ESO i de cicles formatius. Després de la xerrada, la Laila i en Werens van realitzar un taller amb nou alumnes de Visual i Plàstica i van pintar conjuntament un grafit a la paret del centre. És la imatge d’una dona palestina envoltada de flors.

L’acció s’emmarca en la gira de primavera de la XIII edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans, que té lloc del 19 al 28 d’abril a diversos municipis catalans. Durant aquests dies, diverses defensores dels drets humans estan realitzat activitats de sensibilització i d’incidència política i social a 28 municipis catalans.

Sabadell forma part del projecte Ciutats Defensores dels Drets humans, coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat amb la participació de 28 ajuntaments i 9 entitats i institucions catalanes implicades en la defensa i promoció dels drets humans a escala local i global.

Categories Sabadell 2030, Cooperació, Drets Civils i Gènere, Projectes Estratègics Tags Art urbà, Ciutats Defensores dels Drets Humans