PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
COOPERACIÓ
22
Maig
2014

El Parc de Catalunya acull un acte de record i homenatge a totes les víctimes del terrorisme

L’acte l’ha impulsat l’Associació ACVOT

La plaça d’Ernest Lluch, ubicada al Parc de Catalunya, ha acollit aquest migdia un acte en record i homenatge a totes les víctimes del terrorisme. Durant la trobada, impulsada per l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT) coincidint amb el 35è aniversari de l’assassinat per part del GRAPO del Policia Municipal de Sabadell, Joan Bisbal, l’any 1979, s’ha portat a terme una ofrena floral i s’ha guardat un minut de silenci en memòria de totes les víctimes. També s’ha pogut escoltar l’himne El cant dels Cors.

L’acte ha comptat amb l’assistència de l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez; el president d’ACVOT, José Vargas; i el subdelegat del Govern de l’Estat a Barcelona, Emilio Ablanedo, a més de diversos representants de l’Ajuntament, dels cossos de seguretat i ciutadania en general.

L’alcalde, Joan Carles Sánchez, ha afirmat que les accions terroristes van deixar palesa “la diferència entre la democràcia i la llibertat i aquells que volien segrestar-la”. Així mateix ha dit que el terrorisme va traslladar

dolor i indignació. S'ha d'agrair als cossos i forces de seguretat de l'Estat la dignitat que van mantenir i el preu que van pagar per la dignitat compartida com a societat.

El subdelegat del Govern, Emilio Ablanedo, ha afirmat que

avui és un dia per a la memòria i per al reconeixement dels cossos i forces de seguretat. Gràcies pel vostre compromís.

Per la seva part, el president d’ACVOT, José Vargas, ha dit que

la víctima real del terrorisme no som nosaltres, és la societat, que és a qui el terrorisme vol atacar. I ho fa matant, mutilant, deixant ferides, deixant famílies trencades.

L'acte ha tingut un especial record per a Joan Bisbal i també per als policies nacionals que van perdre la vida en l'atemptat perpetrat per la banda terrorista ETA el 8 de desembre de 1990 al barri de la Creu Alta de Sabadell. L’homenatge ha estat una nova mostra de la solidaritat amb totes les víctimes, com també un símbol de suport als seus familiars i amics.

Categories Cooperació, Drets Civils i Gènere Tags ACVOT, drets civils, parc de Catalunya, terrorisme