PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
COOPERACIÓ
09
abril
2018

Els defensors dels drets humans Sílvia Berrocal i Dimir Viana protagonitzen xerrades i tallers adreçats a joves

En el marc del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

Els defensors dels drets humans Sílvia Berrocal i Dimir Viana protagonitzen xerrades i tallers adreçats a joves

Sabadell rep entre avui i dimecres la visita de Sílvia Berrocal i Dimir Viana, dos reconeguts defensors dels drets humans, que protagonitzaran a la ciutat xerrades i tallers adreçats a joves. Les activitats formen part del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, que treballa per sensibilitzar la ciutadania sobre la importància d’aquests drets i la necessitat d’aconseguir un major suport internacional en la seva defensa.

Avui dilluns, 9 d’abril, Sílvia Berrocal ha impartit una xerrada al centre cívic de Can Rull, adreçada a alumnat de l’Institut Sabadell. Berrocal és gestora comunitària a Apartadó (Colòmbia) i membre de la Fundación Forjando Futuros i de la Corporación de Víctimas Sobrevivientes del Conflicto en Urabá - Visionando la Paz (COMUPAZ). Mare d’una de les persones assassinades per les FARC a la matança al barri obrer La Chinita, ha participat activament en les negociacions de pau entre les FARC i l’executiu colombià a l’Havana. Aquest compromís li ha comportat amenaces per a la seva seguretat. Per això, des del novembre, es troba a Catalunya en el marc del Programa Català de Protecció de Defensors i Defensores dels Drets Humans.

Demà dimarts i dimecres, Dimir Viana oferirà dues xerrades taller sobre Les arts i el reciclatge per al dret al medi ambient i el dret a la vida digna. La primera, demà, 10 d’abril, serà a les 6 de la tarda, al Centre Cívic de Can Rull, i la segona, dimecres, 11 d’abril, també a les 6 de la tarda, al Centre Cívic de la Creu de Barberà.

Viana és actor, director i autor teatral, músic, educador i activista de Belo Horizonte (Brasil). Treballa la conjunció entre l’art i el compromís social. Conegut per la seva feina amb el teatre de l’Oprimit, també treballa l’art i el desenvolupament comunitari com a la Caravana d’artesania o el seu grup d’art i mobilització social lligat a la recollida selectiva de materials reciclables.

Les xerrades i tallers els coordinen i compten amb la col·laboració dels espais joves de la ciutat.