PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
COOPERACIÓ
23
Juliol
2019

Es porta a aprovació del Ple una aportació econòmica per ajudar a pal·liar els efectes de la tempesta severa que va patir Gàmbia al juny

Es tracta d’un campanya d’emergència promoguda pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD)

Es porta a aprovació del Ple una aportació econòmica per ajudar a pal·liar els efectes de la tempesta severa que va patir Gàmbia al juny

En el marc d’ajuda internacional, el servei de Cooperació de l’Àrea de Feminisme, Benestar Animal i Participació, col·labora en la prevenció i la pal·liació del patiment de les persones afectades per catàstrofes d’origen natural o humà, ajudant a restablir la seva dignitat humana i a reduir la seva vulnerabilitat.

En aquest context, l’Ajuntament de Sabadell proposa al Ple l’aprovació de l’aportació de 3.000 euros per ajudar els damnificats de la tempesta severa de pluja i vent que va afectar cinc districtes d’Upper River Region (URR) i Central River Region (CRR), al centre i l’est de Gàmbia, el passat 18 de juny.

Des del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) s’ha iniciat aquesta campanya d’emergència demanant la col·laboració d’ajuntaments i institucions supramunicipals per donar suport a la població damnificada. Per aquesta raó, l’Ajuntament de Sabadell sensibilitzat amb la crisi humanitària de la zona, fa l’aportació.

Afectacions

Segons les dades facilitades per FCCD, el balanç de víctimes va ser el següent: tres víctimes mortals; 56 persones ferides de diferent consideració i 1.248 persones desplaçades sense llar ni sostre de 10 comunitats d’URR.  Es calcula que les dades finals triplicaran aquesta xifra.

Pel que fa als danys materials, la tempesta ha deixat 300 infraestructures destruïdes totalment o parcialment, entre habitatges familiars i infraestructures públiques com centres d’atenció primària i tres escoles a CRR; danys de consideració en hortes, tallers i altres infraestructures productives i greus afectacions a la xarxa elèctrica en gran part dels pobles afectats.

En aquest moment les fonts consultades coincideixen que la necessitat més urgent és el “shelter” o refugi, és a dir, la reconstrucció dels sostres i dels habitatges més afectats abans que la temporada de pluges, que comença ara, s’intensifiqui.