PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
COOPERACIÓ
06
Setembre
2022

Joves de Sabadell i Sarajevo es reuneixen a l’intercanvi Play 4 Peace per reivindicar la cultura de pau a través del teatre

Joves de Sabadell i Sarajevo es reuneixen a l’intercanvi Play 4 Peace per reivindicar la cultura de pau a través del teatre

En el marc de la commemoració dels 25 anys de la relació entre Sabadell i Sarajevo arran del final de la guerra dels Balcans, l’Ajuntament de Sabadell i l’ONGD i associació Taller d’Art, Cultura i Creació organitzen l’intercanvi juvenil Play 4 Peace del 4 al 12 de setembre a Sabadell.

L’objectiu és posar en contacte a 40 joves d’ambdues ciutats procedents del teatre local per treballar plegades al voltant de la cultura de pau i la no-violència a escala internacional i recordar la solidaritat i compromís de la ciutadania sabadellenca amb Sarajevo.

En paraules de la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell,

“programes com aquest és una manera diferent, en aquest cas a través del teatre, de posar sobre la taula valors com l’empatia i la solidaritat”. També ha destacat “el paper de la cultura com a bastió contra qui vol destruir la convivència i la importància de fer memòria històrica per no repetir els errors del passat”.

El projecte, finançat a través del programa Erasmus+, sorgeix de l’interès del consistori sabadellenc d’implicar els i les joves en la commemoració d’aquesta efemèride rememorant la reconstrucció del Kamerni Teatar 55, que no va suspendre cap actuació malgrat els bombardejos.

Al llarg d’una setmana els i les participants s’aproximaran a la història europea recent per prendre consciència del poder de la cooperació entre nacions a través de les arts escèniques i l’educació no formal.

Finalment, l’intercanvi finalitzarà amb la representació pública d’una peça teatral realitzada de forma col·laborativa per visibilitzar el projecte i reivindicar la no-violència i la resistència cultural davant la ciutadania dissabte 10 de setembre a les 18 hores al passeig de Manresa.

Categories Cooperació, Memòria democràtica Tags Erasmus+, Joves, Play 4 Peace, Sarajevo