PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
COOPERACIÓ
26
Setembre
2022

L’Associació Cinc Quilòmetres per Sabadell i Josep Monells i Mateu, guardonats en la desena edició del Memorial Àlex Seglers

L’Associació Cinc Quilòmetres per Sabadell i Josep Monells i Mateu, guardonats en la desena edició del Memorial Àlex Seglers

El proper dijous 29 de setembre s’entregaran els guardons de la desena edició del Memorial Àlex Seglers, que reconeix la trajectòria de persones i organitzacions compromeses amb la defensa de la diversitat i el foment de la convivència. Enguany, en la modalitat d’entitat el premi és per l’Associació Cinc Quilòmetres per Sabadell i a títol individual per Josep Monells i Mateu.

En el cas de l’Associació Cinc Quilòmetres per Sabadell, el guardó posa en valor la tasca de solidaritat desenvolupada al llarg dels últims anys per l’entitat envers la discapacitat i les malalties d’infants i joves. De Josep Monells i Mateu, se’n reconeix la seva llarga trajectòria i treball en el món evangèlic i també ecumènic, per la seva obra escrita i pel seu activisme reivindicatiu durant la dictadura franquista.

L’acte d’entrega de guardons serà dijous 29, a les 6 de la tarda, a la Casa Duran. Coincidint amb la desena edició del Memorial, es recordaran els guardonats al llarg d’aquests anys: Arcadi Oliveres, Maria Teresa Relat, la Fundació Ateneu Sant Roc o la Fundació Main, entre d’altres. L’acte comptarà també amb l’actuació del pianista sabadellenc, Lluís Avendaño.

Els guardons són dues serigrafies de 60 x 45 centímetres d’un dibuix original, elaborat pels alumnes de l’Escola Xalest de Sabadell, centre d’educació especial amb una llarga trajectòria consolidada especialment en les àrees de Visual i Plàstica, Música, Tecnologia i Taller. El disseny d’aquest dibuix canvia cada any, sempre tenint en compte els valors defensats en el Memorial.

Els membres del jurat d’aquesta edició del Memorial han estat: Marta Morell, tinenta d’alcaldessa de l’Ajuntament de Sabadell; Txema Seglers, germà de l’Àlex Seglers i representant de la família; Anna Massallé representant de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya; Rafael de Yzaguirre representant de l’Associació Catalana de Municipis; Josep Manel Abad, representant de la Federació de Municipis de Catalunya; Elena Lledós, representant de la Diputació de Barcelona; Jordi Prat, director de la Fundació Autònoma Solidària, Mohamed Halhoul, secretari general de la Federació del Consell Islàmic de Catalunya; Joan Hernandez, director del Grup de Treball Estable de les Religions (GTER); Guillem Correa en representació del Consell Evangèlic de Catalunya.

El Memorial Àlex Seglers, des dels seus inicis l’any 2012, ha atorgat reconeixement a la tasca feta per persones individuals, entitats i/o institucions en la promoció de la valors que sustenten la convivència a Catalunya i que tenen com a base comuna el respecte a la diversitat de cultures i de creences que contribueixen al diàleg entre persones de diverses creences i defensen els drets humans i els valors del món contemporani.