PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
COOPERACIÓ
24
Febrer
2020

La façana de l’Ajuntament serà l’escenari de la projecció d’un vídeo recopilatori dels 30 anys de l’agermanament de Sabadell amb el Sàhara

La façana de l’Ajuntament serà l’escenari de la projecció d’un vídeo recopilatori dels 30 anys de l’agermanament de Sabadell amb el Sàhara

Sabadell commemorarà, el proper dijous 27 de febrer, la proclamació de la República Àrab Democràtica Sahrauí (RASD), que aquest any compleix el seu 44è aniversari. La ciutat celebrarà aquesta proclamació en el marc de l’agermanament de l’Ajuntament de Sabadell amb el poble sahrauí, que actualment gestiona l’entitat sabadellenca Taller d’Art, Cultura i Creació (TACC).

Cal recordar que el 4 de maig del 1989 es va signar un acord d’agermanament entre Sabadell i l’Argub, amb la finalitat  de treballar conjuntament en l’avenç del camí de la Pau, la llibertat i el progrés. Sabadell va ser segona ciutat de l’estat espanyol que va signar un acord amb el territori sahrauí.

Commemoració

L’acte, que aquest any tindrà lloc a la Plaça del Doctor Robert i comptarà amb l’assistència de la tinenta d’alcaldessa, Marta Morell, entre d’altres representants municipals, continua apostant per la línia audiovisual, com ja es va realitzar l’any passat amb l’estrena del documental Yalah als Cinemes Imperial de la ciutat. En aquest sentit, l’activitat central d’enguany esdevindrà la projecció a la façana del consistori d’un vídeo recopilatori dels 30 anys de l’agermanament de l’Ajuntament de Sabadell amb el poble sahrauí amb fotografies i vídeos de tota la història d’aquest projecte de cooperació internacional.

Amb aquesta acció, es pretén homenatjar totes aquelles persones que, d’una manera o d’una altra, han col·laborat en aquest projecte. La celebració també estarà amenitzada per una performance a càrrec de ballarins professionals i la lectura del manifest elaborat per TACC.

Aquestes són les activitats previstes durant la commemoració:

  • 18.40h Projecció del Vídeo conflicte del Sàhara
  • 18.45h Parlament institucional
  • 18.55h Lectura del manifest de TACC, a càrrec dels i les joves dels Camps de Solidaritat 2019
  • 19.00h Performance
  • 19.10h Projecció del vídeo recopilatori dels 30 anys de l’agermanament