PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
COOPERACIÓ
28
Novembre
2017

La Universitat Autònoma, l’Ajuntament i el Teler Cooperatiu impulsen un Postgrau en Economia Social i Solidària

El curs s'impartirà a partir de 2018 a la Facultat d'Economia i Empresa-Campus Sabadell

La Universitat Autònoma de Barcelona amplia la seva oferta formativa i durant el 2018 ofereix a l’alumnat la possibilitat de cursar el primer Postgrau en Economia Social i Solidària:Desenvolupament Local, Cooperativisme i Transformació Social, que busca donar resposta a la necessitat d'especialització educativa entorn un sector que està prenent força progressivament i alhora donar cobertura a les necessitats del teixit socioeconòmic del territori.

Aquest nou postgrau sorgeix de la cooperació entre l'àmbit universitari (UAB), l'administració local (Ajuntament de Sabadell) i el teixit associatiu i societat civil del territori (Teler Cooperatiu). A més d'aquestes entitats, compta amb el suport de: Federació Cooperatives de Treball de Catalunya, Ateneus Cooperatius/programa Aracoop, Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa, Fundació Seira, Fundació Roca i Galès, Xarxa d'Economia Social-XES, Fundació Autònoma Solidària-FAS.

La implicació de totes aquestes parts permet que el postgrau compti amb professorat provinent de l'àmbit universitari, però també d'entitats i col·lectius especialitzats en l'Economia Social i Solidària. Alhora s’ha treballat conjuntament per innovar i plantejar la proposta formativa com a facilitadora d'eines i coneixements arrelats al territori, oferint alhora un acompanyament especialitzat i personalitzat. D’altra banda, les entitats socials i locals col·laboradores lligades a aquests estudis podran facilitar beques parcials de fins al 80% del cost total dels estudis.

Els estudis es plantegen com una eina especialment adreçada a persones que ja estiguin participant en cooperatives, entitats del'ESS o del teixit social, o vulguin impulsar algun projecte en aquesta línia. També persones que des d'administracions públiques o des d'altres espais institucionals participen en àmbits vinculats amb l’ESS i volen eines concretes per aplicar en el seu lloc de treball i així com agraduats universitaris que busquin una especialització.

Aquesta primera edició s’estrena amb 25 places i el requisit d’accés és tenir un títol universitari d'un mínim de 180 crèdits ECTS oequivalent. En casos justificats també es pot permetre l'accés d'estudiants no titulats amb demostrada experiència professional i vinculació a l'Economia Social i Solidària per poderoptar a un certificat d'assistència.

El Postgrau és presencial i s’impartirà a la Facultat d'Economia i Empresa-Campus Sabadell entre gener i juny de 2018. El preu total del Postgrau és de 1.680€ amb possibilitats de reducció de la matrícula.

Impuls a l’Economia Social i Solidària

L’Economia Social i Solidària engloba aquelles activitats econòmiques que tenen en compte les persones i el desenvolupament sostenible de manera prioritària i per damunt d’altres interessos. La seva voluntat transformadora converteix aquest model en un element clau en el context socioeconòmic actual.

 

Categories Cooperació, Economia i treball, Treball Tags economia social i solidària, UAB