PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
COOPERACIÓ
06
Setembre
2019

Rebuda a l’ambaixador i a la cònsol de Bolívia

Rebuda a l’ambaixador i a la cònsol de Bolívia

L’ambaixador de Bolívia, Ramiro Tapia, i la cònsol general d’aquest país, Míriam Evelyn Agreda, han visitat avui l’Ajuntament de Sabadell, on han estat rebuts al Saló del Plens.

Durant la rebuda, presidida per l’alcaldessa i on s’ha fet el protocol·lari intercanvi de regals i la signatura en el llibre d’honor de la ciutat, l’alcaldessa Marta Farrés ha destacat que

”Sabadell és una ciutat d’acollida, que està orgullosa de comptar amb més de 2.300 bolivians residents. Tenir una societat diversa amb diferents nacionalitats és un avantatge i hem de treballar perquè ningú no ho vegi com una amenaça”.

L’ambaixador, Ramiro Tapia, ha agraït l’acollida a Sabadell, com també el compromís

“per donar difusió entre la comunitat boliviana de la possibilitat de votar en les properes eleccions nacional de Bolívia el proper 20 d’octubre”.

Per la seva part, la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, ha assenyalat que

“és bo que el veïnat bolivià no pateixi una desconnexió amb el seu país. Des de l’administració local farem el possible perquè així sigui”.

Precisament aquest ha estat un dels temes que s’ha abordat en la reunió prèvia amb responsables municipals on s’han abordat diferents qüestions al voltant de la comunitat boliviana de la ciutat.

Lligams amb la comunitat boliviana

Sabadell té diverses associacions que tenen relació amb Bolívia, com ara: Espartanas por la Libertad; Espartanas Santa Cruz de la Sierra; Asociación Boliviana del Vallés, Asociación Cultural Oriente Boliviano (ACOB), Centro Cultural Boliviano o Asociación Centro Cultural Boliviano Wiñay Inti.

Espartanas por la Libertad participarà enguany al Mescla’t 2019, amb una carpa informativa. També formen part de la taula de Nova Ciutadania. L’associació, que es va crear al gener del 2018, està fent treballs envers la defensa dels drets humans, promou i defensa el respecte, així com la dignitat i drets de les dones bolivianes. Enguany, a més, l’entitat Espiritu Santa Cruz de la Sierra, entitat de foment de la cultura tradicional boliviana, també participarà en el Mescla’t amb una carpa informativa i forma part de la taula de nova Ciutadania.

Des del servei municipal d’acollida es dona suport als programes d’activitats de les entitats a fi de reforçar la seva implicació en la vida social i cultural de la ciutat i la seva identitat integrada en la col·lectivitat. Segons les dades del padró municipal, a Sabadell hi viuen més de 2.300 bolivians.