PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
COOPERACIÓ
29
Maig
2014

Recepció a l’Ajuntament de Sabadell d’Isaac Borjovich, supervivent dels camps de concentració nazi

L’acte s’emmarca en la presentació del llibre “Isaac Borojovich i la memòria uruguaia de la Shoá”

Aquest migdia ha tingut lloc una recepció oficial a l’Ajuntament de Sabadell d’Isaac Borojovich que ha vingut a Sabadell acompanyat per l’escriptor, David Serrano Blanquer, professor de la Facultat de Comunicació Blanquerna, Universitat Ramon Llull. L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha volgut agrair en nom de la ciutat el testimoniatge de la seva supervivència i els valors que transmeten les seves vivències i li ha donat un present institucional. L’acte també ha comptat amb la presència de diferents representants del govern municipal.

Avui mateix, a les 8 del vespre, tindrà lloc la presentació del llibre “Isaac Borojovich y la memoria uruguaya de la Shoá” a l’Auditori de l’Escola Pia Sabadell  (carrer Escola Pia, 92) que serà presentat pel regidor de Promoció Econòmica i Sostenibilitat, Lluis Monge i que comptarà amb la presència d’Isaac Borojovich i del mateix autor del llibre,  David Serrano.

Borojovich durant la seva joventut va ser reduït a tres getos i empresonat en sis camps de concentració fins que a l’any 1945 va ser alliberat del camp de Bergen Belsen i juntament amb la seva mare, únics supervivents de la seva família, van poder viatjar a Montevideo (Uruguay) i refer la seva vida.  Tal i com ha declarat en la visita d’aquest matí “dels milers de persones que vam compartir l’empresonament, només vam sobreviure 4 o 5 i, actualment, només en quedem dos de vius”.

Més informació

 

Categories Ajuntament, Cooperació, Drets Civils i Gènere Tags ajuntament, camps de concentració naz, drets civils, govern, Isaac Borojovich, recepció