PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
COOPERACIÓ
18
Juliol
2018

Sabadell acull diumenge la Trobada d’Infants Sahrauís que passen l’estiu a Catalunya

Enguany Catalunya acull uns 450 infants del Sàhara, dels quals 19 han vingut a Sabadell

Sabadell acull diumenge la Trobada d’Infants Sahrauís que passen l’estiu a Catalunya

Coincidint amb el 30è aniversari de les primeres vacances d’infants del Sàhara a Sabadell en el marc d’un projecte de cooperació, el proper diumenge, 22 de juliol, es celebrarà a la nostra ciutat la Trobada d’Infants Sahrauís acollits a Catalunya i les seves famílies d’acollida. La celebració tindrà lloc a partir de la 1 del migdia al Parc Central del Vallès, organitzada conjuntament per l’Ajuntament de Sabadell, Sabadell Acull Infants Sahrauís (SAIS) i el Consell de Solidaritat i Cooperació. Enguany passen l’estiu a Catalunya uns 450 infants del Sàhara, dels quals 19 han vingut a Sabadell.

La Trobada arribarà precedida d’una concentració per la llibertat del poble sahrauí, que es celebrarà a les 10 del matí a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. A partir de la 1 del migdia, es donarà la benvinguda a Sabadell amb una batucada a càrrec de Tutancandrums. La celebració inclourà un dinar pícnic de germanor i convivència, festa de l’escuma, tallers i també les actuacions d’Yslem, Hijo del Desierto i de Yacine.

Aquest 2018, passen l’estiu amb famílies sabadellenques un total de 19 infants, que han arribat a la nostra ciutat en el marc del projecte Vacances en Pau, impulsat per SAIS. L’Ajuntament de Sabadell hi dona suport mitjançant un conveni de col·laboració i la Corporació Sanitària Parc Taulí hi col·labora fent revisions mèdiques i oferint tractaments adients.

L’objectiu del projecte és donar l’oportunitat als infants refugiats de gaudir d’un temps fora dels campaments, donant-los a conèixer altres indrets i formes de viure i, a la vegada, fomentar la coneixença mútua, tot compartint espais de lleure entre les famílies acollidores i els infants, amb l’organització d’activitats i trobades.

Agermanament amb l’Argub

Des del 1989, Sabadell està agermanat amb l’Argub, ciutat de la província de Tindouf, al Sàhara Occidental. El projecte de cooperació i sensibilització amb aquest municipi es va reformular el 2017. La relació entre la nostra ciutat i la comunitat sahrauí inclou el treball en xarxa mitjançant la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí i, a més, el projecte d’acollida de nens i nenes a llars de la ciutat dins el programa Vacances en Pau, gestionat per l’associació Sabadell Acull Infants Sahrauís.

Categories Cooperació, Drets Civils i Gènere Tags acollida, cooperació, sahara, sahrauís