PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
COOPERACIÓ
05
Juliol
2016

Una desena de nens i nenes sahrauís passen l’estiu a la ciutat dins del projecte Vacances en pau

Una desena de nens i nenes sahrauís passen l’estiu a la ciutat dins del projecte Vacances en pau

L’entitat Sabadell Acull Infants Saharauís participa novament en el projecte Vacances en Pau, acollint infants sahrauís a la nostra ciutat, com a símbol de solidaritat amb aquest territori. Per aquest motiu avui, dimarts 5 de juliol, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, acompanyat per la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz, han rebut els 11 infants sahrauís que passen l’estiu a Sabadell.

La recepció ha comptat amb la presència de les famílies de la ciutat que durant l’estiu acullen els nens i nenes, atès que el projecte Vacances en Pau permet a un grup de nens i nenes sahrauís, d’entre 7 i 11 anys, que viuen als campaments de refugiats, passar l’estiu a la nostra ciutat. D’aquesta manera, es potencia el coneixement intercultural, la convivència i la solidaritat comuna entre els nens i nenes sahrauís que viuen als campaments de refugiats i els infants de Sabadell.

En el marc del projecte, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell i de la Corporació Sanitària Parc Taulí (CSPT), també es realitzen les revisions mèdiques a tots els infants acollits. A més, per a aquesta estada s’han organitzat activitats lúdiques i trobades conjuntes entre totes les famílies i infants.

Agermanament

L’any 1989, el llavors alcalde de Sabadell, Antoni Farrés i Mulay Baibat, representant de la República Àrab Sahrauí Democràtica, i en nom de la ciutat de l’Argub (Sàhara Occidental), van signar un acord d’agermanament entre totes dues ciutats amb la finalitat de treballar conjuntament en l’avenç del camí de la pau, la llibertat i el progrés. 25 anys després, l’any 2014, el Ple municipal aprovava per unanimitat la voluntat de continuïtat d’aquest agermanament, per assumir nous reptes i trobar sortides a una problemàtica encara no resolta. Així mateix, Sabadell va commemorar el 25è aniversari amb diverses activitats i propostes.

L’Ajuntament de Sabadell continua treballant per promoure la cooperació internacional amb el teixit associatiu local, els governs i la societat civil dels països d’origen. En aquest marc, fruit de l’agermanament amb l’Argub –a banda del projecte de colònies per a infants– Sabadell col·labora també amb l’entitat Solidaris amb el Poble Sahrauí en el projecte de la Casa de Malalts Sahrauís per facilitar l’acollida de persones del Sàhara amb malalties complexes i en el projecte de la Comissió quirúrgica sanitària. En tots els casos es compta amb la implicació de la Corporació Parc Taulí i, en l’últim, de l’Hospital General de Catalunya.

Més informació

Categories Cooperació Tags cooperació, sahara, vacances en pau