PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
CREENCES I CONVICCIONS
11
Maig
2017

Convocada la sisena edició del guardó Memorial Àlex Seglers

Fins al 23 de juny es poden presentar candidatures al premi

Convocada la sisena edició del guardó Memorial Àlex Seglers

Fins al 23 de juny es poden presentar candidatures al premi Memorial Àlex Seglers, que reconeix la trajectòria de persones o organitzacions compromeses amb la defensa de la diversitat i el foment de la convivència. Alhora, el Memorial també ret homenatge a Àlex Seglers (1970-2010), professor de la UAB i expert en dret eclesiàstic reconegut internacionalment.

El memorial vol reconèixer la tasca feta per persones individuals o entitats en la promoció de valors que sustentin la convivència a Catalunya i que prenguin com a base comuna el respecte a la diversitat de cultures, de creences i que contribueixi al diàleg entre creences, a la defensa dels drets humans i a la millora de la nostra societat des d’una perspectiva ètica i laica.

El Memorial Àlex Seglers que es concedeix anualment, està organitzat per les següents institucions, que a la vegada formen part del jurat: l’Ajuntament de Sabadell, l’UAB, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Obra Social “la Caixa”, la Federació Catalana de Municipis i l’Associació Catalana de Municipis, a més d’experts en matèria de drets humans i representants de la diversitat de creences i conviccions.

Els guardons per aquesta sisena edició consistiran en obres d'art originals creades pels artistes Maria Bosch i Josep Madaula.

Per participar cal presentar documentació sobre la trajectòria de la persona o entitat que es qui opta al guardó, així com sobre l’aportació concreta que es considera mereixedora del memorial.

Especialista en dret eclesiàstic

Àlex Seglers va ser professor del Departament de Dret Públic i Ciències Històric- jurídiques de la UAB i coordinador de l’Àrea de Dret Eclesiàstic. Va dedicar a aquest àmbit d’estudi la seva tasca docent i investigadora.

Organitzador de diverses trobades i congressos sobre temes relacionats amb la llibertat religiosa i el dret eclesiàstic, amb la participació tant d’experts i acadèmics com de grups religiosos, com les jornades “Llibertat religiosa i ciutadania musulmana”, organitzades el 2010. Seglers va ser també l’autor de set monografies (entre elles,Autogovern i fet religiós (2000) i La immigració a Catalunya explicada als joves (2001) i de més d’una cinquantena de treballs publicats a diferents revistes científiques.

Persona apassionada, vital i molt activa, va ser també assessor jurídic de la Secretaria d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona, de la Fundació per al Desenvolupament Humà, del Consell Islàmic Cultural de Catalunya i de l’Associació Sociocultural Ibn Batuta i col·laborador del ForumLIberas.com i amb E-Cristians.

 

Categories Creences, Drets de la ciutadania, Drets Civils i Gènere Tags drets de la ciutadania, drets humans, Memorial Àlex Seglers