PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
CREENCES I CONVICCIONS
04
abril
2014

Sabadell commemora el Dia del Poble Gitano

El dimarts, 8 d’abril, es commemora el Dia del Poble Gitano, en record del Congrés Mundial roma/gitano celebrat a Londres el 8 d’abril de 1971

El dimarts, 8 d’abril, es commemora el Dia del Poble Gitano, en record del Congrés Mundial roma/gitano celebrat a Londres el 8 d’abril de 1971, on es va instaurar la bandera i l’himne gitano.

Aquest any, la regidoria de Drets Civils i Ciutadania i la Taula del Poble Gitano, formada per les entitats gitanes del municipi, organitzen una mostra de palmes i palmons artesanals, que estarà a la plaça del Doctor Robert el proper dimarts, 8 d’abril, de 4 de la tarda a 8 del vespre.

Amb aquesta mostra, es vol visualitzar i posar en valor una activitat que moltes famílies gitanes desenvolupen a la ciutat de forma artesanal. Des de la conservació de la matèria prima fins l’acabat final de la palma, es requereixen uns coneixements i habilitats transmesos de generació en generació. Els visitants de la mostra tindran l’oportunitat de conèixer aquest procés i practicar creant les seves pròpies palmes.

Amb motiu d’aquesta efemèride, la bandera gitana onejarà a l’Ajuntament segons va acordar la Junta de Portaveus el passat 28 de març. L’any 2009 ja va onejar la bandera a l’Ajuntament en commemoració d’aquest dia, i es va col·locar una placa commemorativa de l’arribada dels gitanos a la ciutat a la Font dels Gitanos (les Clotes), una de les mostres toponímiques de la llarga història de la població gitana a la ciutat. Aquesta està documentada des de 1670. Actualment a Sabadell, viuen unes 8.500 persones d’ètnia gitana.

Quim Carné, regidor de Drets Civils i Ciutadania, ha destacat que “la regidoria té entre els seus objectius promoure la creació de vincles, posar en valor la diversitat cultural de la ciutat i lluitar contra els prejudicis i el rebuig als altres, per preservar la igualtat d’oportunitats i garantir la convivència. La commemoració del Dia del Poble Gitano és una bona ocasió per posar en  pràctica aquests valors”.

Categories Creences, Drets Civils i Gènere Tags dia del poble gitano, drets civils, Taula del Poble Gitano