PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
CREENCES I CONVICCIONS
07
Novembre
2016

Un còmic repassa els moments més significatius de 600 anys d’història del poble gitano a Catalunya

Es presenta demà a la tarda a la Biblioteca del Nord

Un còmic repassa els moments més significatius de 600 anys d’història del poble gitano a Catalunya

 L’Associació Gitana de Sabadell, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell, ha editat el còmic 600 anys del poble gitano a Catalunya, un poble dins d’un país, en el marc de les diferents activitats programades per la Generalitat de Catalunya per commemorar aquesta efemèride.

La publicació passarà a formar part del fons documental específic sobre cultura gitana, que estarà a la Biblioteca del Nord. El proper 8 de novembre a les 6 de la tarda, es farà la presentació d’aquest fons i del còmic a la mateixa biblioteca. L’acte comptarà amb la presència de la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz i representants de l’Associació.

El còmic, elaborat amb la col·laboració de joves estudiants gitanos, resumeix els moments històrics més rellevants d’aquest poble a Catalunya, des de l’arribada dels primers pobladors al Principat, passant pels moments de persecució i discriminació, fins a la situació actual. També es fa èmfasi en els trets culturals més destacats del poble gitano i els seus reptes de futur.

L’Associació Gitana ha previst difondre el còmic entre les escoles i instituts de Sabadell, especialment els que tenen més presència gitana, mitjançant tallers educatius. Seran estudiants gitanos del mateix centre, acompanyats de membres de l’associació, els que explicaran la història del seu poble, ampliant la informació del còmic i resolent dubtes de l’alumnat.

Categories Creences, Drets Civils i Gènere Tags poble gitano