PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
CREENCES I CONVICCIONS
05
Juliol
2017

Valoració de les candidatures del sisè Memorial Àlex Seglers

Està previst que el guardó es lliuri el proper 4 d’octubre a la Casa Duran

El jurat del Memorial Àlex Seglers es va reunir ahir dimarts per valorar les 12 candidatures presentades en aquesta sisena edició. El veredicte es farà públic a l’acte de lliurament del proper 4 d’octubre, a la Casa Duran.

El Memorial Àlex Seglers és un reconeixement a la tasca feta per persones individuals, entitats o institucions en la promoció de valors que sustentin la convivència a Catalunya i que prenguin com a base el respecte a la diversitat de cultures, de creences, que contribueixin al diàleg entre persones de diverses creences i per a la defensa dels drets humans i dels valors del Món contemporani.

La periodicitat del memorial és anual i valora les trajectòries, actuacions i obres que reflecteixen els valors presents al Pacte de Valors de la Convivència, amb especial atenció de les accions adreçades a joves, dones i a la diversitat, si hi ha o no innovació i el valor testimonial, entre altres aspectes a tenir en compte. Els guardons, a títol individual i col·lectiu, consistiran en un plat d’art de la ceramista Maria Bosch i amb la intervenció artística de Josep Madaula.

La regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz, assenyala i felicitala voluntat de continuïtat d’aquesta iniciativa comuna: “El nombre de candidatures rebudes explicita l’existència de moltes persones i entitats que amb el seu compromís amb la societat, la seva tasca diària i el seu treball, creuen en la transformació social cap a una societat més diversa, més justa i més igualitària. En aquest sentit, és gratificant que el Guardó Àlex Seglers ja estigui en la seva 6è edició, per tal de fer un reconeixement públic i una visibilització a les persones i entitats que s’organitzen per donar resposta a necessitats actuals i per fer una defensa de la pau i dels drets humans en un context global que amenaça aquests drets fonamentals”.

Els membres del jurat d’aquesta edició del Memorial són: Míriam Ferràndiz, regidora de Drets Civils i Ciutadania de l’Ajuntament de Sabadell; Enric Vendrell, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya; Daniel Gatius, Director de Banca d'Institucions, representant de l’Obra Social “la Caixa”; Eva Erill, en representació de la Diputació de Barcelona; Rafael de Yzaguirre, secretari general adjunt de l’Associació Catalana de Municipis; Josep Manel Abad, representant a la Federació de Municipis de Catalunya; Jordi Prat, director de la Fundació Autònoma Solidària, representant de la Universitat Autònoma de Barcelona; Guillem Correa, secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya; Mohamed Halhoul, secretari general de la Federació del Consell Islàmic de Catalunya; David Bondia, president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya; Joan Hernández, director del Grup de Treball Estable de les Religions i Txema Seglers, representant de la família i germà de Seglers.

Àlex Seglers (1970 Manresa – 2010 Sabadell) va ser professor acreditat de Dret Eclesiàstic a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Expert en el fet religiós, és considerat com a un gran lluitador per a la llibertat religiosa, pel diàleg i la convivència entre els qui pensen i creuen de manera diferent.

 

Categories Creences, Drets de la ciutadania, Drets Civils i Gènere Tags drets de les persones, Drets humans, Memorial Àlex Seglers