PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
CREENCES I CONVICCIONS
04
Juliol
2018

Vuit candidatures opten al Setè Memorial Àlex Seglers

El jurat valora les propostes que opten al guardó que s’atorgarà el 26 de setembre

Vuit candidatures opten al Setè Memorial Àlex Seglers

El jurat del Memorial Àlex Seglers es va reunir a finals de juny per valorar les 8 candidatures presentades en aquesta setena edició. Es tracta de 6 candidatures d’entitats i 2 a títol personal. El guardó es farà públic a l’acte de lliurament del proper 26 de setembre, a la Casa Duran.

El Memorial Àlex Seglers té una periodicitat anual i té per objecte atorgar un reconeixement a la tasca feta per persones individuals, entitats o institucions en la promoció de valors que sustentin la convivència a Catalunya i que prenguin com a base comuna el respecte a la diversitat de cultures, de creences, que contribueixin al diàleg entre persones de diverses creences i per a la defensa dels drets humans i dels valors del món contemporani.

El jurat es va reunir a la seu de l’Associació Catalana de Municipis, una de les entitats promotores del memorial.

Els membres del jurat d’aquesta edició del Memorial són: Maties Serracant, alcalde de l’Ajuntament de Sabadell; Daniel Gatius, director de Banca d'Institucions, representant de l’Obra Social “la Caixa”; Marcel·lí Joan, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.; Sr. Marc Barbens representant de l’Associació Catalana de Municipis; Josep Manel Abad, representant de la Federació de Municipis de Catalunya; Eva Erill, en representació de la Diputació de Barcelona; Jordi Prat, director de la Fundació Autònoma Solidària, representant de la Universitat Autònoma de Barcelona; Mohamed Halhoul, secretari general de la Federació del Consell Islàmic de Catalunya; Joan Hernàndez, director del Grup de Treball Estable de les Religions (GTER); José Luís Galera, del Monestir Budista Sakya Tashi Ling; Josep Lidon, en representació del Consell Evangèlic de Catalunya; i Txema Seglers, germà de l’Àlex Seglers i representant de la família.

Els guardons, a títol individual i col·lectiu, consistiran en un plat d’art de la ceramista Maria Bosch i amb la intervenció pictòrica de l’artista Assumpció Oristrell.

Àlex Seglers (1970 Manresa – 2010 Sabadell) va ser professor acreditat de Dret Eclesiàstic a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Expert en el fet religiós, és considerat com a un gran lluitador per a la llibertat religiosa, pel diàleg i la convivència entre els qui pensen i creuen de manera diferent.

Categories Creences, Drets de la ciutadania, Drets Civils i Gènere Tags Àlex Seglers, drets de la ciutadania, drets humans, Memorial Àlex Seglers