PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

09
Juny
2022

Acte central de la commemoració dels 25 anys de vincle amb Sarajevo, el dijous 16 de juny al Teatre Principal

Acte central de la commemoració dels 25 anys de vincle amb Sarajevo, el dijous 16 de juny al Teatre Principal

El proper dijous 16 de juny se celebrarà l’acte institucional del programa d’activitats amb motiu dels 25 anys de vincle entre Sabadell i Sarajevo, que va començar el novembre de 2020. L’acte, que es farà al Teatre Principal, a les 7 de la tarda, coincideix amb els 25 anys del viatge institucional a Sarajevo, el juny de 1997, en el qual van participar representants de Sabadell de diferents àmbits institucionals, empresarials, d’entitats o de premsa. Amb aquest viatge es va visibilitzar el compromís entre les dues ciutats i es van consolidar diverses iniciatives solidàries: la reconstrucció d’infraestructures i equipaments, com el Teatre Kamerni, l’enviament a Sarajevo de combois humanitaris o l’acollida d’infants a Sabadell, entre d’altres.

Amb aquesta commemoració es vol reivindicar i posar en valor l’esperit de cooperació i solidaritat que va sorgir a la ciutat arran de la guerra dels Balcans, i alhora recordar aquest episodi de la història actual europea, que malauradament s’està repetint, sensibilitzant per la cultura de la pau.

L’acte començarà amb un muntatge audiovisual que evoca els inicis de la relació entre ambdues ciutats, deixant pas als testimonis d’algunes de les persones que van participar en el viatge. També hi participarà una persona de Bòsnia que va ser acollida a la ciutat i hi intervindran representants del Consell d’Infants. Tot plegat, acompanyat de les actuacions musicals de Tríada i de l’Orfeó de Sabadell i la Coral Belles Arts de Sabadell (CBAS).

L’acte comptarà amb la participació de la diputada de Sarajevo, Anja Margetic, i l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell. També està previst que hi assisteixin diversos representants institucionals de l’Ajuntament, altres administracions i entitats.

L’acte és obert a la ciutadania i es poden reservar entrades gratuïtament al següent enllaç.

Exposició “Bòsnia”, del pintor Jordi Roca i Tubau

Coincidint amb aquesta commemoració, des de finals de juny el Casal Pere Quart acollirà l’exposició “Bòsnia. Una fiblada a la consciència”, del pintor sabadellenc Jordi Roca i Tubau. La inauguració serà el 28 de juny, amb una visita guiada i lectura de poemes, a les 7 de la tarda.

L’exposició, que es podrà veure fins al 14 de juliol, mostra onze obres pictòriques pintades el 1993 i que giren entorn el violoncel·lista Vedran Smajlovic, que el 1992 va interpretar l’Adagio d’Albinoni en diversos escenaris de Sarajevo colpejats per la guerra, sovint entre el foc creuat dels combatents, reivindicant així l’art i la dignitat humana enfront de la barbàrie.

Categories Cooperació, Drets Civils i Gènere Tags Agermanament Sabadell-Sarajevo, Commemoració 25 anys agermanament Sabadell-Sarajevo