PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

19
Desembre
2023

Acte de commemoració del Dia Internacional de les Persones Migrades 2023

Acte de commemoració del Dia Internacional de les Persones Migrades 2023

El Teatre Principal (carrer de Sant Pau, 6) acull demà dimecres 20 de desembre, a les 18h, l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Persones Migrades. La d’enguany és la tretzena edició de l’acte i d’aquesta manera es vol reconèixer l’esforç i la motivació de les més de 1.000 persones que han participat aquest any als programes d’acollida de l’Ajuntament de Sabadell per assolir competències lingüístiques en llengua catalana i castellana, coneixements laborals i coneixement sobre la societat catalana i el seu marc jurídic, entre d’altres.

L’acte comptarà amb Sílvia Garcia, regidora de Drets Civils, i hi estan convidades les entitats que formen part de la xarxa d'acollida de la ciutat i les pròpies persones participants dels programes d'acollida. L’acte serà conduït per Juan Pablo Mazorra, actor, director i productor de teatre d’origen mexicà.

En el transcurs de la trobada es projectaran dos vídeos amb el testimoni de diverses persones que han participat als Programes d’Acollida i amb els projectes d’acollida d’entitats. Ambdós vídeos es podran veure a partir de dijous al web i les xarxes socials de l’Ajuntament.

Les persones assistents a l’acte també podran gaudir amb diversos fragments de l’espectacle de dansa afrocontemporània “Sabia tierra: respeta la migración”, de la companyia Art sense frontera. Al final de l’acte, es lliuraran els certificats de les formacions realitzades aquest darrer trimestre de l’any, en tallers de coneixement de la societat catalana, cursos de català i formació de 120 hores del servei de primera acollida.

A data de desembre de 2023, hi ha 33.343 persones estrangeres a la ciutat, el que representa un 14,91% de la població de Sabadell. Els països de procedència majoritària són Marroc, Colòmbia, Hondures, Bolívia, Romania, Xina i  Veneçuela,

El Dia Internacional de les Persones Migrades, que es commemora el 18 de desembre, va ser proclamat per l'Assemblea General de les Nacions Unides l’any 2000, tenint en compte el nombre elevat i creixent de persones desplaçades que hi ha al món, el creixent interès de la comunitat internacional a protegir efectiva i plenament els drets humans de totes les persones migrants, i destacant la necessitat de seguir treballant per assegurar el respecte dels drets humans i les llibertats fonamentals de totes les persones.

Categories Nova Ciutadania, Drets Civils i Gènere Tags acollida, Dia Internacional de les Persones Migrades