PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

14
Desembre
2022

Acte institucional per reconèixer les persones i entitats que han participat en els programes d'acollida

Acte institucional per reconèixer les persones i entitats que han participat en els programes d'acollida

Aquest dimecres a la tarda tindrà lloc l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Persones Migrades, que es commemora cada 18 de desembre. Amb aquest acte, que arriba a la seva dotzena edició, es reconeix l’esforç i la motivació de les més de 700 persones que han participat enguany als programes d’acollida de l’Ajuntament de Sabadell per assolir competències lingüístiques en llengua catalana i castellana, coneixements laborals, i coneixement sobre la societat catalana i el seu marc jurídic. Aquest any, 109 persones han aconseguit acabar tots els mòduls de formació i per tant obtenir el certificat final d’assoliment, certificat que els facilita tramitar l’informe d’arrelament social.

A l’acte hi assistiran les entitats que formen part de la xarxa d'acollida de la ciutat i les persones participants dels programes d'acollida. Es comptarà amb l’assistència de Marta Morell, tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, i altres representants municipals. L’acte estarà conduït per Lamine Thior, actor, còmic i artista nascut al Senegal i crescut a Algeciras, que treballa en diferents produccions artístiques, sempre amb la voluntat de reflectir la diversitat de cultures en la nostra societat.  

També es projectarà un vídeo on s’expliquen totes les fases del circuit d’acollida, amb la voluntat de reconèixer i posar en valor la feina que han de fer les persones que hi participen. El vídeo es podrà veure també a la web i a les xarxes socials de l’Ajuntament.  

L’acte comptarà també amb l’actuació musical de ÁafanBoko, un grup musical que fusiona la tradicional música de Togo amb diferents estils de música moderna. També es projectarà el “Rap de la Diversitat – Cadascú és com és”, elaborat per una setantena de nens i nenes que formen part del Consell d’Infants juntament amb la Plataforma per la Llengua, amb l’objectiu de reivindicar la diversitat. Durant el procés de creació de la lletra i la gravació de la cançó, els nois i noies que hi han participat han pogut donar la seva opinió sobre temes locals i treballar per dur a terme accions per la ciutat, tot afavorint la cohesió social entre infants de diferents barris i animant-los a conèixer millor la seva ciutat.

Un dels principals objectius de l’acte és reconèixer a totes les persones que han participat en els programes d’acollida, el seu esforç, la seva constància i la seva motivació per formar part de la vida de Sabadell. Per això es fa coincidir amb el dia 18 de desembre, Dia Internacional de les Persones Migrades.