PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS I GÈNERE

 

21
Novembre
2017

Actes de commemoració del Dia Internacional del Voluntariat

Destaca la xerrada-diàleg ‘Voluntariat Mar Enllà’, el dijous 23, a les 19 h, a la Casa Duran

Actes de commemoració del Dia Internacional del Voluntariat

L’Ajuntament de Sabadell impulsa un seguit d’accions per conscienciar i donar visibilitat al fet voluntari, amb motiu de la commemoració, el proper 5 de desembre, del Dia Internacional del Voluntariat.

Entre les accions promogudes destaca la xerrada-diàleg Voluntariat Mar Enllà, a càrrec de ProActiva Open Arms, ONG que té per objectiu rescatar del mar les persones refugiades que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa. L’acte es durà a terme aquest dijous 23 de novembre, a les 19 h, a la Casa Duran (c. del Pedregar, 7) és obert a tota la ciutadania i estarà presidit per l’alcalde, Maties Serracant.

Voluntariat Mar Enllà està plantejat com un col·loqui entre el voluntari de l'organització i la periodista de Ràdio Sabadell, Karen Madrid (voluntària a diferents entitats com ara Esquitx o l'Associació de Cinema de Terror), al voltant del fet voluntari.

Tal com explica la regidora de Participació, Glòria Rubio, “volem fer visible i donar a conèixer a tota la població què és el voluntariat, així com el gran nombre d’entitats que en fan i el ventall de tipologies de voluntariat que hi ha a la ciutat. L’objectiu és fer créixer encara més aquest valor de la ciutadania en benefici de totes i tots”.

També en el marc de commemoració del Dia Internacional del Voluntariat es fan dos tallers. El primer tindrà lloc els dies 28 i 29 de novembre, de 18 a 21 h, i convida a aprendre a Gestionar les emocions, els pensaments i les conviccions en l’acció voluntària. S’adreça a persones que estan fent voluntariat o estan interessades a fer-ne un amb relació directa amb les persones usuàries d’alguna entitat sense ànim de lucre. El taller aprofundeix en el coneixement intrapersonal i en les tècniques i recursos per a poder comprendre i gestionar les nostres conviccions, pensaments i emocions lligades a l’acció voluntària.

L’altre taller es farà el 12 de desembre, de 9 a 11.30 h, sota el títol Ecologia Emocional en la Gestió del Voluntariat i està adreçat a totes les persones professionals, voluntàries i membres d’entitats sense ànim de lucre que gestionen equips de persones voluntàries. Ambdós tallers són gratuïts, però requereixen inscripcions prèvies al telèfon 93 745 31 84 o al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Programa de Voluntariat

El programa de voluntariat de l’Ajuntament coordina i gestiona els programes i serveis adreçats al voluntariat, informant, assessorant i orientant a la ciutadania i a les entitats i donant reconeixement públic a les persones voluntàries. Un dels objectius bàsics del programa és fer de pont entre ciutadania i entitats, afavorint la incorporació del voluntari allà on millor pot dur a terme la seva col·laboració.

Al llarg d’aquest any s’han dut a terme 104 entrevistes. Les persones entrevistades s’han derivat a entitats de la ciutat en funció de les seves preferències, perfil i temps que disposen per realitzar una acció voluntària. Un 65% aproximadament de les persones entrevistades són dones i un 35% homes. Actualment el programa compta 100 crides de voluntariat específiques actives. D’aquestes, 50 han arribat al llarg del 2017.

D’altra banda, aquest 2017 s’han fet 2 cursos d’iniciació al voluntariat amb un total de 36 participants, i el curs Trobar-se en la pèrdua, orientat a reconèixer diferents situacions de dol i pèrdues que es donen a la vida i aprendre a gestionar-les, amb 25 participants.