CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

13
Octubre
2023

Alumnes de secundària de Sabadell reben la visita de dos reconeguts activistes de drets humans

L’activitat s’emmarca en la gira de tardor de la 10a edició del Ciutats Defensores dels Drets Humans

Alumnes de secundària de Sabadell reben la visita de dos reconeguts activistes de drets humans

L’Ajuntament de Sabadell ha organitzat dues jornades al centre educatiu Jaume Viladoms en les que han participat dos reconeguts activistes dels drets humans per compartir les seves lluites i denunciar la persecució que pateixen. Les activitats s’han dut a terme en el marc de segona gira que es realitza cada any com a part del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans.

El dilluns 9 d’octubre el grup de 3er d’ESO ha participat en la xerrada “El rap com a eina de denúncia i de transformació social” a càrrec de Yezli Mic, rapera feminista i defensora dels drets sexuals i de les dones a El Salvador, un dels països amb una taxa de feminicidis més altes del món. És a més membre del col·lectiu Hip Hop Femenino, grup a través del que es fan xerrades, tallers i activitats en defensa dels drets humans i la violència contra les dones.

A la xerrada ha participat també la Bittah, rapera catalana membre de Versembrant, una escola itinerant de hip hop per a la transformació.

El dimecres 11 els alumnes de secundària han treballat els drets dels pobles originaris i del medi ambient de la ma de Jorge Weke, portaveu del Parlament Maputxe Koz Koz, una organització que lluita per la recuperació i protecció de la terra maptuxe, dividida per les fronteres de Xile i Argentina.

13 defensores ddhh2

L’activitat ha consistit en una xerrada amb el nom de “La lluita pels drets dels pobles originaris i del medi ambient” liderada per Weke i on també hi ha participat Josep Ramon Giménez, membre de l’entitat local La Lliga dels Drets dels Pobles i autor del documental “Amazonia, masato o petroli”.

Ciutats Defensores dels Drets Humans

Les jornades formen part de l’edició de tardor del Ciutats Defensores dels Drets Humans que enguany arriba a la seva 10a edició i que aquest any, a més, s’emmarca en la programació del 75é aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Sabadell forma part del projecte Ciutats Defensores dels Drets humans, coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, i que té com a objectiu  promoure una ciutadania crítica, conscient i coneixedora de les causes de les desigualtats i injustícies arreu del món.

Més informació

Categories Cooperació, Drets Civils i Gènere Tags Declaració Universal dels Drets Humans, drets humans