PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

02
Novembre
2020

Aportació extraordinària en projectes de salvament marítim de migrants i de resposta a l’explosió de Beirut

Open Arms i Creu Roja rebran una subvenció de 10.000 euros, respectivament

Aportació extraordinària en projectes de salvament marítim de migrants i de resposta a l’explosió de Beirut

L’Ajuntament de Sabadell col·laborarà econòmicament amb 20.000 euros en dues accions de cooperació internacional que requereixen ajut humanitari de forma urgent. Es tracta del rescat de persones migrants en perill imminent de mort a la Mediterrània i l’atenció mèdica de persones ferides a causa de les explosions a la zona portuària de Beirut (Líban). El Ple municipal de novembre sotmetrà a aprovació les subvencions directes extraordinàries a  Open Arms i a Creu Roja, de 10.000 euros cada una, per contribuir a desenvolupar aquest projectes.

La Fundació Proa (Pro – Activa Open Arms) desenvolupa actualment un projecte anomenat “Intervenció al mediterrani central” per salvaguardar la integritat física i els drets de les persones migrants en perill imminent de mort a la Mediterrània Central. L’organització té prevista, a més, la compra d’una embarcació RHIB, per fer tasques de rescat, atenció d’emergència i desembarcament segur.

D’altra banda La Creu Roja Espanyola a Barcelona treballa amb la Libanesa en el projecte “Resposta d’emergència a l’explosió de Beirut, Líban” que té l’objectiu d’atendre les necessitats mèdiques dels ferits de l’explosió mitjançant ajuda d’emergència sanitària, medicaments i equipament mèdic. També es vol proporcionar material de desinfecció i equips de protecció necessaris per evitar la propagació de la Covid-19 entre el personal sanitari i els afectats per l’explosió que es troben en els centres sanitaris i les clíniques mòbils.

Categories Cooperació, Drets Civils i Gènere Tags Creu Roja, Emergència Humanitària, persones refugiades, Proactiva Open Arms