PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

DRETS CIVILS

 

 

03
Juny
2020

Arrenquen les activitats en línia de “Ventilem els armaris”, amb propostes de diferents formats i per a tots els públics

Arrenquen les activitats en línia de “Ventilem els armaris”, amb propostes de diferents formats i per a tots els públics

L’objectiu de la campanya “Ventilem els armaris! Sabadell amb els drets de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans i Intersex” és sensibilitzar la ciutadania sobre la diversitat sexual i de gènere, en el marc del 17 de maig (Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia) i el 28 de juny (Dia Internacional de l’Orgull LGTBI).

El programa d’activitats s’inicia aquest diumenge 7 de juny, a les 11 h, amb una sessió de contes LGTBIQ+ a càrrec de Contes de Prop per Youtube. La setmana que ve hi haurà un taller sobre diversitat sexual i de gènere per a joves, el 10 de juny, a les 18 h, en directe des del canal d’Instagram de l’Oficina Jove de Sabadell. Totes dues accions, amb metodologies diferents, volen acostar a les famílies, als infants i al jovent el reconeixement de la diversitat, des del respecte i la llibertat.

L’Ajuntament i les entitats de la Taula de Gènere, Feminismes i LGTBI han treballat coordinadament per presentar una desena d’activitats, gratuïtes i adaptades a la situació actual de desescalada pel coronavirus. D’altra banda, enguany s’ha volgut impulsar i donar valor al teixit associatiu de la nostra ciutat i promocionar el talent local: la gran majoria d’accions estan desenvolupades per entitats de Sabadell. La Regidoria de Cultura, per mitjà de la Xarxa de Biblioteques Municipals, també se suma a aquest programa i presenta el recurs (e)BiblioLGTBIQ, una guia de llibres i audiovisuals sobre diversitat sexual i de gènere del catàleg eBiblio.

Accions a l’espai urbà 

Per primer cop a Sabadell ,es farà un grafit per fer visible la diversitat sexual i de gènere. Serà a càrrec de Kimo Osuna, de l’entitat local ARTefacto, Associació d’Art Urbà, i es realitzarà durant el mes de juny a la façana de l’edifici de Feminismes i LGTBI (c. de Vidal, 146). A través de la figura d’un arbre que creix, amb formes i colors que evolucionen i es mouen, convida a pensar sobre la diversitat humana.

Una altra acció a destacar durant el mes de juny és la pintada de la bandera irisada en passos de vianants ubicats de nord a sud de la ciutat.

Xerrades en línia

D’altra banda, també es proposen dues xerrades en línia obertes a tota la ciutadania. La primera tindrà lloc el 19 de juny, a les 19 h,, a càrrec de Montse Barderi, escriptora sabadellenca, i el dramaturg i escriptor Sebastià Portell, que reflexionaran sobre “L’amor i el desig”. La segona xerrada serà amb Judith Juanhuix, doctora en física i científica, mare trans de dos fills i presidenta de l'Associació Generem i membre de TransForma la Salut amb la xerrada “Models de societat i serveis de salut per a tots els cossos, persones i famílies”. També en línia, el 22 de juny, a les 19 h.

Una altra activitat a destacar, en un format diferent, és “La Clara fa un cafè amb la Bel Olid”. L’escriptora participarà a l’habitual espai de trobada de persones LGBTIQ a Sabadell, creat per Ca l’Enredus - Actua Vallès i el Grup Transfamílies. Serà el 25 de juny, a les 17 h, i es podrà seguir a l’Instagram.

D’altra banda, i com ja s’ha anat fent especialment des del 17 de maig, aquests dies al compte de Twitter @sbdgenere hi podeu trobar varietat de propostes sobre diversitat sexual i de gènere: recomanacions literàries i audiovisuals, reflexions, etc.

La perspectiva sexual i de gènere més enllà de la commemoració

Sabadell compta amb una llarga trajectòria en accions i polítiques de gènere. Amb l’objectiu de vetllar per la protecció dels drets de les persones LGBTI, i més enllà del programa “Ventilem els armaris”, a Sabadell es compta amb dues línies de treball destacades: el Servei d’Atenció Integral (SAI) LGBTI i la transversalització de la perspectiva de gènere internament a l’Ajuntament, en el conjunt dels àmbits i polítiques locals i tenint com a referència el Pla de Gènere i LGTBI 2018-2022.

El SAI LGTBI ofereix informació, assessorament i acompanyament a persones LGTBI, persones del seu entorn proper, professionals de diferents àmbits i entitats. Aquests dies hi podeu contactar als telèfons 93 724 61 67 / 93 724 61 68.

Cal descartar, a més, que aquests últims mesos de confinament uns quatre-cents professionals de l'Ajuntament de Sabadell han fet la formació telemàtica "Com afrontar la discriminació LGBTI+" que organitza la Direcció General d'Igualtat de la Generalitat de Catalunya.